Ти як? Cтарт кампанії «Будь другом. Собі теж» про важливість турботи про ментальне здоровʼя чоловіків

Дата: 04.09.2024 15:50
Кількість переглядів: 24

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Україні стартувала масштабна інформаційна кампанія, що має на меті подолати стигму навколо проблем ментального здоров’я чоловіків та заохотити їх звертатися по допомогу, коли вони цього потребують.

Фото без опису

В умовах повномасштабної війни українські чоловіки стикаються з численними психологічними викликами. Втрата близьких, розлука з родинами, постійний стрес – усе це створює тягар, з яким може бути складно впоратися самотужки.

Проте з дитинства хлопчиків нерідко обмежують у прояві емоцій, формуючи стереотипи на кшталт «чоловіки не плачуть», які є руйнівними для ментального здоров’я. Через ці установки у старшому віці хлопці та чоловіки уже самі забороняють собі природні реакції на стрес та переживання, аби зберегти образ сильного та безстрашного в очах суспільства.

Кампанія «Будь другом. Собі теж» звертається до чоловіків із закликом осмислити власне ставлення до ментального здоров’я крізь призму чоловічої дружби. Адже часто чоловіки готові зробити для друзів значно більше, ніж для себе самих. То ж заклик кампанії — бути другом і собі самому, а отже звикати піклуватися і про себе також.

Тематична хвиля впроваджується в партнерстві з Координаційним центром КМУ / Mental Health UA та Міністерством внутрішніх справ України за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь