У Хорошеві запрацював простір для молоді з фокусом на ESTEAM-освіту

Дата: 02.09.2024 15:20
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

28 серпня у Хорошеві  на Житомирщині відбулося відкриття молодіжного  простору  Ko_Laba, який створила освітня фундація GoGlobal спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF. Молодь, яка відвідала відкриття, з захопленням пізнавала новий світ можливостей. Під час заходу кожен зміг взяти участь у екскурсії, щоб познайомитися з підприємництвом, інженерією, технологіями, мистецтвом та науками.

Ko_Laba поєднує шість основних напрямів діяльності, які допомагають розкрити потенціал молоді. Це — entrepreneurship (підприємництво), science (наука), technology (технології), engineering (Інженерія), arts (Мистецтво), mathematics (математика).

На відкритті простору Ko_Laba молодь ознайомилася з обладнанням, таким як 3D-принтер, VR, лазерний різак і термопрес. Також вони спробували настільні ігри, які є у просторі, від Розум, Ігромаг та Ранок, а ще пізнавальні книги від книгарень Якабу та видавництва ArtHuss, що сприяє розширенню кругозору та інтелектуальному розвитку.

Проєкт став можливим завдяки співпраці  Хорошівської селищної ради, освітньої фундації GoGlobal у партнерстві з Дитячим фондом ООН (UNICEF), за підтримки Німецького банку розвитку KfW та Посольства Німеччини. Така багатостороння підтримка забезпечила створення унікального простору для розвитку молоді.

У GoGlobal зазначають, що усі молоді люди можуть приєднатись до молодіжного простору Ko_Laba. Незалежно від того, чи вони мріють стати науковцем, інженером, підприємцем або художником, адже тут кожен знайде всі необхідні ресурси для розвитку своїх талантів і втілення своїх ідей.

Графік роботи у Хорошеві: 

Вівторок —  п’ятниця з 15.00- 20.00 год.

Субота  - 12.00 – 20.00 год.

Неділя, понеділок — вихідний

Адреса: смт. Хорошів,  вулиця Соборна, будинок 7

Додамо, що Ko_Laba вже працює у Звягелі та Олевську Житомирської області, а також молодь може відвідати два простори на Київщині. Незабаром такі простори відкриються на Чернігівщині та Харківщині. М
ета проєкту — допомогти молоді отримати практичні навички спрямовані на розвиток інноваційного мислення, творчості, аналітичних здібностей та практичних навичок, які будуть корисними для кар'єри та життя. Простори отримали назву Ko_Laba, бо вона поєднує в собі спільну роботу та фокус на дослідження, експериментування та реалізацію ідей.


Усі деталі щодо відкриття та адресу шукайте у соцмережах https://www.instagram.com/ko_laba_space?igsh=ZW5nanJ2Z2ZveXdz



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь