У Хорошеві відбувся футбольний турнір пам’яті захисника України, гравця ФСК «Хорошів» Андрія Денисова

Дата: 28.08.2024 09:56
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

У суботу, 24 серпня, у День Незалежності України на стадіоні «Спартак» відбувся відкритий турнір з футболу Хорошівської територіальної громади на перехідний кубок пам`яті захисника України, гравця ФСК «Хорошів» Андрія ДЕНИСОВА.  Організували  спортивне свято: активіст, депутат Хорошівської селищної ради Дмитро Гарбар, відділ охорони здоров’я, молоді та спорту Хорошівської селищної ради (начальник Ірина Сівінська), Хорошівська ДЮСШ (директор Володимир Панченко), за сприяння Хорошівської селищної ради, голова Володимир Столярчук. На заході були присутні брат Андрія Денисова - Юрій, гравці футбольного спортивного клубу з якими Андрій грав, однокласники, друзі.

Турнір розпочали виконанням Гімну, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто у російсько-українській війні віддали своє життя за мир на рідній землі.

Із вітальним словам до учасників звернувся Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук.

«Ми низько вклоняємося Герою Андрію Денисову за подвиг, який був справжнім патріотом, відданим сином рідного краю. Велика вдячність та шана усім нашим Захисникам України, які нині боронять країну від російського окупанта», - зазначив селищний голова Володимир Столярчук.

Побажала перемоги у турнірі представниця депутата обласної ради, депутатка Хорошівської селищної ради Валентина Онофріюк.

У результаті запеклих футбольних баталій, кубок турніру пам'яті Андрія Денисова виборола команда ФСК «Хорошів» (смт Хорошів), друге місце посіла команда ФК «Колос» (с. Топорище). Вітав та нагороджував переможців турніру брат Андрія Денисова - Юрій. Призові за перемогу команди передали до загальної скрині.

Зібрані на турнірі 7150 гривень організатори заходу передали волонтерці Анні Желізко (Ліпській) на закупівлю кровоспинних турнікетів для наших Захисників та Захисниць.

Слова щирої вдячності висловлюємо за підтримку та надану фінансову допомогу на проведення футбольного турніру: депутату обласної ради Анатолію Подіку, голові районної федерації футболу Миколі Ренкасу, ТОВ «Жива Нива» в особі директора Олексія Язикова, приватній підприємиці Валентині Субіній. Нехай повернеться вам добро здоров'ям, благополуччям, щедрими руками допомоги в потрібну годину.

Довідково: Денисов Андрій Анатолійович - лейтенант, командир 1 штурмового взводу штурмової роти батальйону штурмового полку ССО, 5-та окрема штурмова Київська бригада 

Народився Андрій Денисов 24 червня 1983 року у Володарськ-Волинську (нині Хорошів) Житомирської області. Закінчив авторську загальноосвітню школу №2 зі срібною медаллю. Закінчив Національний аграрний університет за напрямом «водні біоресурси». За гарні успіхи його відібрали для навчання в Німеччині на 4 роки. З 2012 по 2015 роки Андрій був державним службовцем: працював головним спеціалістом відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва у департаменті агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації. Пізніше він заочно здобув диплом магістра в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка на факультеті історії. Навчання поєднував із доглядом за хворою матір’ю. Паралельно з навчанням Андрій Денисов працював у Дашинській, а потім у Грушківській школі на посаді вчителя образотворчого мистецтва, економіки, історії. Дуже любив спорт. Був футболістом – кращим захисником.
На жаль, власну сім’ю створити йому так і не вдалося. Не встиг. Завадила війна.
Андрій завжди був принциповим, відповідальним офіцером та товаришем. На війні прослужив понад рік. Був командиром взводу штурмового полку Сил спеціальних операцій.
Завжди життєрадісний та сповнений оптимізму. Понад усе ставив Батьківщину, честь, відвагу.
21 квітня 2023 року лейтенант ЗСУ Андрій Денисов, внаслідок вибухових дій, від отриманого поранення, несумісного з життям, загинув в районі населеного пункту Костянтинівка Донецької області.      

Поховали захисника з військовими та громадянськими почестями в селі Грушки.

          Герої не вмирають! Вони житимуть у наших серцях!
Фото Анни Желізко

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь