Вічна пам’ять Герою Володимиру Беляку із Топорищ

Дата: 13.05.2024 15:40
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

«Із Вовчиком ми народилися в одному селі Топорище, ходили в один клас, сиділи за однією партою. Він був лідером у класі. Завдяки його розуму та неймовірній харизмі ми завжди були переможцями олімпіад, спортивних змагань, військових зборів. А які театральні постановки та концерти ми робили! Гарний друг дитинства, хороший товариш у школі та зразковий військовий, що підтвердив і його командир, він не міг бути інакшим, адже це наш Вовчик!» – так із болем у голосі говорила на похороні свого однокласника Оксана Шахрай. І вже із цих слів можна сказати, що Володимир Беляк був дуже гідною людиною ще з дитинства. Проте йому, на жаль, судилося поповнити лави українського Небесного Війська. Його життя було коротким, та він пройшов його гідно і загинув за свободу і незалежність своєї Батьківщини – України.
Фото без опису
Беляк Володимир Григорович народився 26 червня 1979 року в багатодітній сільській родині. Був п’ятою, наймолодшою дитиною. Вихований у постійній праці по господарству і в городі. Був дуже гарним учнем Топорищенського загальноосвітнього закладу. Після його закінчення вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, здобув вищу освіту і диплом геолога. Працював у Києві в міжнародному виставковому центрі «Київ Експо Плаза» системним адміністратором.

Дружина Володимира Майя розповіла, що познайомилися вони під час роботи у виставковому центрі. Так і поєднали свої долі. Народилися у них два синочки – Володимир у 2008 році та Тимофій у 2016-му. Сім’я була щасливою, бо будувалася на коханні і взаємній повазі. Дітки і дружина були для Володимира на першому місці.
«У колективі Володю любили і поважали, бо він був висококласним спеціалістом в ІТ сфері та як людина – дуже товариським, щирим, чесним, безвідмовним», – розповідає Майя Анатоліївна.
Коли у 2018 році виставковий центр «Київ Експо Плаза» закрили, то подружжя перейшло працювати в «Київський Міжнародний Контрактний Ярмарок», який теж займається організацією виставок. Проте у 2022 році Володимира мобілізували до війська. І його служба в Силах Оборони була пов’язана теж із комп’ютерними технологіями.
Фото без опису
Матрос Володимир Беляк служив оператором радіолокаційної станції радіолокаційного взводу батареї управління та артилерійської розвідки однієї з військових частин морської піхоти Сил Оборони. Був призваний по загальній мобілізації 15 вересня 2022 року другим відділом Житомирського РТЦК та СП. Участь у бойових діях брав із 5 грудня цього ж року. Служив на складних напрямках у «гарячих» точках, де відбувалися особливо тяжкі бої. Зокрема, на Донеччині в районах населених пунктів Авдіївка, Покровське, Опитне, Сєвєрне, Водяне, а також на Запорізькому напрямку.
У 2023 році отримав статус учасника бойових дій.
Фото без опису
Героїчно загинув наш земляк 2 травня 2024 року, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Львове Херсонської області, внаслідок отриманих поранень, несумісних із життям, у результаті удару FPV-дрона з боку противника.
Зустрічали люди траурний кортеж із тілом Героя Володимира Беляка в селищі Немішаєве на Київщині, де він проживав із родиною на малій батьківщині своєї дружини, живим коридором, вклоняючись йому за подвиг в ім’я життя. Поховали загиблого Воїна-Захисника з усіма громадянськими і військовими почестями недалеко від місця його проживання, на кладовищі в селі Микуличі на Алеї Героїв.
Ми віримо, що його дух завжди буде з нами, що його приклад і героїзм будуть надихати нас у боротьбі за мир та свободу. Пам’ять про нього залишиться в серцях земляків назавжди.
Схиляємо голови у скорботі разом із рідними та висловлюємо їм наші щирі співчуття.
Серце загиблого Воїна зупинилось, але Герої не вмирають!

Підготувала Світлана Федоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь