У Теренцях попрощалися з Героєм Іваном Зданівським

Дата: 16.05.2024 15:04
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

15 травня рідні та близькі, односельчани, жителі навколишніх сіл, друзі, однокласники, бойові побратими, представники влади провели в останню путь військовослужбовця Національної гвардії Івана Леонідовича Зданівського.

Навколішки зі сльозами на очах зустрічали жителі Хорошева і Теренців тіло бійця.

- Народився Іван Зданівський 21 травня 1998 року в с. Теренці у багатодітній родині. Він був найменшою дитиною. У 2016 році закінчив Хорошівський ліцей №1. По закінченню освітнього закладу вступив у Головинське вище професійне училище нерудних технологій, яке закінчив у 2018 році та здобув професію токар-газозварник. Затим, працював на різних роботах у ТОВ «Ілона». Був чуйним, добрим, працьовитим, товариським, щирим, завжди готовим прийти на допомогу.

У 2020 році був призваний на військову службу до лав Збройних сил України. Службу проходив м. Житомир у лавах Національної гвардії України. У грудні 2021 року звільнився з ЗСУ. Мав багато планів на життя, однак все перекреслила війна.

Коли почалося повномасштабне російське вторгнення на територію України, 25 лютого 2022 року, Іван не вагаючись пішов добровольцем захищати незалежність та територіальну цілісність рідної держави. Потрапив у військову частину Національної гвардії, у якій раніше проходив службу. Пізніше був направлений на донецький напрямок, де обороняв село Білогорівка.  У 2023 році був на ротації й направлений в іншу військову частину Національної гвардії, що базується у м. Київ. Цього ж року Івана направили на Луганський напрямок тримати оборону північно-східної околиці населеного пункту Стельмахівка, Сватівського району на позиції відділення "Зубр".

У травні 2023 року Іван одружився з нареченою Оксаною. Мріяв, як кожен юнак, мати власне житло, разом з дружиною народити й виховати сина, проживати і працювати у вільній та незалежній Україні. Та не судилося.

9 травня російські окупанти обірвали молоде життя Героя. До останньої миті виконуючи свій військовий обов'язок, обороняючи північно-східну околицю селища Стельмахівка, Сватівського району, Луганської області. Йому назавжди залишилося 25 років, - промовила староста Дашинського старостинського округу Любов Шевченко.

Поховали Івана Зданівського з військовими та цивільними почестями на цвинтарі с. Теренці.

Ми ніколи не пробачимо ворогу!

Хорошівська громада висловлює щирі співчуття дружині, батькам, братам і сестрам, рідним та близьким загиблого!

Вічна пам’ять Герою та царство небесне.

Герої не вмирають!

Фото надані редакцією газети "Прапор"

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь