У Хорошівській громаді провели спортивні заходи з нагоди відзначення 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ

Дата: 08.05.2024 08:04
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Із 1 по 4 травня заклади освіти Хорошівської громади активно долучилися до проведення фізкультурно-оздоровчого заходу «Забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у Збройних силах України», головною метою якого було організація в умовах воєнного стану рухової активності, шляхом залучення до бігу різних категорій населення та благодійна підтримка військовослужбовців ЗСУ. Даний захід відбувався одночасно в містах і невеликих селищах України.

У рамках проведення забігу учасники виконували комплекс фізичних вправ, взяли участь в реалізації інформаційно-просвітницької та фізкультурно-оздоровчої частини, спрямованих на популяризацію здорового способу життя, занять фізичною культурою та спортом, долали дистанції в 500 м, 1 км, 3 км та 5 км.

Другого травня на центральному стадіоні «Спартак» учні та вчителі Хорошівського ліцею №1 (директорка Олена Гамська), вихованці Хорошівської ДЮСШ взяли участь у спортивному забігу.

Організували спортивне дійство: відділ охорони здоров’я, молоді та спорту (т.в.о. начальника Ірина Сівінська), відділ освіти (начальниця Олена Матвійчук), другий відділ Житомирського РТЦК та СП (начальник Сергій Штурнак), Хорошівський будинок культури (директор Віталій Райковський), Хорошівська ДЮСШ (директор Володимир Панченко) та керівники гімназій та ліцеїв.

Захід розпочався з Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі із ворогом за свободу Батьківщини. Затим ведуча Ірина Слобожан розповіла про мету та основні завдання Забігу, а саме: підвищення рівня національно-патріотичного виховання серед молоді, підвищення іміджу та престижу Збройних сил України, фізична та психологічна реабілітація ветеранів війни та діючих військовослужбовців тощо.

Із вітальним словом до присутніх звернулася т.в.о. начальника відділу охорони здоров’я, молоді та спорту Ірина Сівінська й наголосила про важливість занять фізичною культурою і спором, які сприяють оздоровленню та профілактиці захворювань.

Перед початком забігу вихованиці секції аеробіки Хорошівської ДЮСШ (тренерка Наталія Козаченко) провели масову руханку. Долали визначену дистанцію 230 учасників різного віку.

Окрім цього, військовослужбовці другого відділу Житомирського РТЦК і СП провели майстеркласи із тактичної медицини та поводження зі зброєю. Із великим задоволенням діти та молодь приміряли військове спорядження, накладали турнікети, розбирали й збирали навчальну зброю.

Загалом до спортивної акції, яка тривала із 1по 4 травня долучилося понад 800 учасників Хорошівської громади.

Дякуємо учасникам/учасницям, керівникам закладів освіти за активність. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити спортивні заходи й розвивати спорт у громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь