В Хорошеві відкриється перший ESTEAM-простір для молоді

Дата: 03.05.2024 17:08
Кількість переглядів: 818

Фото без опису

Третього травня відбулася зустріч з представниками Хорошівської громади на якій  тьютори проєкту (Сергій Молодиченко та Тетяна Костриця)   презентували молодіжний  простір Ко_Laba  .

За кілька місяців у нашому селищі  відкриється перший  ESTEAM-простір для молоді під назвою Ko_Laba. Це ініціатива, яка реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією GoGlobal.  Молодіжні простори мають стати  місцем для навчання, творчості та розвитку молоді, враховуючи сучасні зміни у навчальному процесі, викликані швидким технологічним розвитком, пандемією COVID-19 та життям під час повномасштабного вторгнення, розбиті школи, обстріли, ускладнений доступ до освіти. 

 

Ko_Labа - це перший молодіжний простір з фокусом на ESTEAM, який поєднає шість основних напрямів діяльності проєкту, а саме  підприємництво (Entrepreneurship), наука (Science), технології (Technology), інженерія (Engineering), мистецтво (Arts) та математику (Math). Простір отримав назву Ko_Laba,  бо саме вона поєднує в собі спільну роботу та фокус на дослідження, експериментування та реалізацію ідей. 

 

Мета проєкту - допомогти молоді отримати практичні навички спрямовані на розвиток інноваційного мислення, творчості, аналітичних здібностей та практичних навичок, які будуть корисними для  кар'єри та життя. ESTEAM – це інтегрований практичний підхід до навчання, в рамках якого підлітки здобудуть широкий спектр навичок, які відображають вимоги сучасного світу та допоможуть їм активно взаємодіяти з ним. В Ko_Labа молодь зможе освоїти використання технологій цифрового виробництва та прототипування, таких як 3D-друк та лазерна різка, ознайомитися з принципами роботи електроніки та робототехніки, експериментувати з технологіями віртуальної та доповненої реальності, підвищити рівень своїх комунікаційних навичок для ефективної співпраці в команді та взаємодії з іншими, критичного мислення та аналізу інформації для прийняття обґрунтованих рішень тощо. 

 

Цілі проєкта амбітні:

  • Поглиблене вивчення ESTEAM та реалізація інноваційних і соціальних проєктів для громади на базі отриманих знань, використовуючи сучасні підходи, наприклад, такі як smart city або створення чат-боту на базі ШІ для швидкої обробки запитів громадян чи сповіщення про важливі події.
  • Допомога розвитку творчих здібностей та вміння думати інноваційно. А саме, створення місць для творчості з використанням цифрових технологій.
  • Особистісне зростання та підтримка психоемоційного здоров’я. Планується проведення тренінгів з розвитку лідерських якостей та комунікаційних навичок. Надання психологічної підтримки та консультування для учасників проєкту.
  • Інформація та підтримка для тих, хто цікавиться ESTEAM-професіями: організація лекцій, майстер-класів та консультацій з представниками високотехнологічних галузей. Проведення кар'єрних ярмарків та стажувань для ознайомлення з різноманітними ESTEAM-професіями.

“Наше Покоління перемоги має потребу в сучасних можливостях та підходах до навчання. Особливо, на прифронтових територіях, де про офлайн навчання навіть не йдеться, через постійні тривоги та обстріли. Саме тому ми створюємо 12  молодіжних просторів з фокусом на ESTEAM. Адже це про ті практичні навички, які так необхідні нашим підліткам. У просторах вони зможуть зустрічатись, спілкуватись, працювати у командах, навчатись, пробувати сучасні технології для вирішення рішень, прототипувати та реалізовувати свої ідеї, розвивати дизайн мислення та підприємництво”, — коментує директорка GoGlobal Тетяна Коврига. 


Взагалі в Україні планується відкрити 12 таких просторів. Першими до проєкту долучиться молодь із Демидівської, Ірпінської, Звягельської, Хорошівської, Олевської, Коростенської, Чернігівської, Бобровицької, Менської та Харківської громад.

 

 

Проєкт реалізується за фінансової підтримки та у партнерстві Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за підтримки Малої академії наук України та Міністерства освіти та науки України.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь