У Хорошеві відбувся форум «Молодь без кордонів»

Дата: 02.05.2024 09:10
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

18 квітня на базі Хорошівського будинку культури відбувся українсько-ізраїльський форум «Молодь без кордонів». Головними організаторами заходу стали: Максим Кручак – голова молодіжного відділу партії Лікуд (Ізраїль), Хорошівська селищна рада в особі голови Володимира Столярчука, членкиня Молодіжної ради при Хорошівській селищній раді, фографиня, волонтерка Анна Желізко.

У роботі форуму взяли участь: голова Молодіжної ради при КМДА Дамір Рахматулін, Данило-Антоній Давимука радник голови Львівської районної ради Андрія Сулима, Олександр Гудзовський помічник-консультант голови профспілки Кабінету Міністрів України, голова львівського Обласного Осередку ГС «Українська Народна сила», представники Житомирської обласної молодіжної ради при Житомирській ОВА Дмитро Ткачук та Владислав Барановський, члени молодіжної ради Хорошівської селищної ради, прихильники ЗеМолодіжки Житомира, керівники структурних підрозділів, директори та президенти учнівського самоврядування ліцеїв громади, активна молодь громади тощо.

Головною метою форуму було приєднання України до міжнародної молодіжної платформи за лідерством Ізраїлю. Міжнародна молодіжна платформа – це об’єднання країн, які працюватимуть на співпрацею між всіма членами платформи щодо обговорення та вирішення проблем молоді у світі.

Під звуки державних гімнів України та Ізраїлю урочисто розпочали роботу форуму. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх полеглих у війнах, які нині точаться в обох країнах.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук.

«У Хорошівській громаді молодіжна робота орієнтована на молодь та проводиться разом з молоддю і для молоді. Створюються сприятливі умови для розвитку і самореалізації молоді, формується громадянська позиція та національно-патріотична свідомість. Також молодь активно залучається до громадського  життя нашої громади.  На початку року при Хорошівській селищній раді був затверджений оновлений склад молодіжної ради. Упродовж 2023 року три учнівські команди Хорошівського ліцею №1 взяли участь у  UPSHIFT UNICEF та реалізували проєкти: на базі свого освітнього закладу створили молодіжний простір, облаштували велопарковку та створили комп’ютерну гру з медіаграмотності. У 2023 році для молоді громади було проведено 29 освітніх, культурно-просвітницьких, благодійних, навчальних, інформаційних та дозвілєвих заходів до яких було залучено майже 2 тис. молоді.         Минулого року Хорошівська селищна рада долучилася  до впровадження програми стажування молоді від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», яка тривала з травня по червень 2023 року та досягли таких результатів: четверо стажерок пройшли 10-ти денну програму стажування у відділі охорони здоров’я, молоді та спорту,  зблизька познайомилися зі структурою Хорошівської селищної ради, повноваженнями та завданнями, поспілкувався з керівництвом громади, спробували готувати офіційні документи та брали участь у засіданнях та сесіях селищної ради, виконавчого комітету, спільних засідань відділів та управлінь, отримали  професійний досвід, а дехто бачення майбутньої професії.  Особливо цінним для стажерок були заплановані та реалізовані ними проєкти для молоді громади.

          Окрім цього, була налагоджена тісна співпраця з питань молодіжної ради та молодіжної роботи з головою молодіжного відділу партії Лікуд м. Хайфа Максимом Кручаком. Максим відгукнувся й надав благодійну допомогу на проведення патріотичного молодіжного велозаїзду до Дня захисників і захисниць України музеями Хорошівської громади.

Також була налагоджена співпраця з обласним молодіжним центром kreativ_space. Молодіжні працівники центру проводили для нашої молоді кінопокази документальних фільмів на актуальні теми сьогодення, тренінги, майстер-класи», - зазначив Володимир Столярчук.

Презентували основні напрями роботи молодіжних рад: голова молодіжної ради Хорошівської селищної ради Ольга Сокирко, голова Молодіжної ради при КМДА Дамір Рахматулін, радник голови Львівської районної ради Андрія Сулима Данило-Антоній Давимука, голова Житомирської обласної молодіжної ради при Житомирській ОВА Дмитро Ткачук.

Під час обговорення теми молодіжних рад та їх роботи точилася гаряча дискусія між присутніми. Детально обговорили шляхи створення молодіжної ради, хто може стати членами, їх повноваження, напрямки роботи.

Завершилася робота форуму підписанням меморандуму про співпрацю, який підписали Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук, голова молодіжного відділу партії Лікуд (Ізраїль) Максим Кручак, голова Молодіжної ради при КМДА Дамір Рахматулін, радник голови Львівської районної ради Андрія Сулима Данило-Антоній Давимука, голова Житомирської обласної молодіжної ради при Житомирській ОВА Дмитро Ткачук.

           Даний документ відкриває нові горизонти для розвитку молодіжного руху у сфері молодіжного обміну, підтримки проєктів, неформальної освіти в Україні, Ізраїлі, країнах Європи, які долучені до Міжнародної молодіжної платформи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь