Всеукраїнський тиждень імунізації. Гемофільна інфекція. У чому небезпека?

Дата: 30.04.2024 13:00
Кількість переглядів: 145

Гемофільна інфекція (Hib-інфекція) — гостра інфекційна хвороба, яка спричиняє менінгіт, отит, пневмонію та гнійні вогнища в різних органах. Збудником є бактерія Haemophilus influenzae типу b. Єдиний спосіб запобігти хворобі – вчасно зробити щеплення.

Фото без опису

Гемофільна інфекція передається повітряно-крапельним і контактним шляхами від хворої людини, і найчастіше вражає дітей від 6 місяців до 4 років. Аби цьому запобігти, немовлят планово вакцинують від гемофільної інфекції. Це може бути як моновалентна вакцина суто проти Hib-інфекції, так і полівалентна, від кількох інфекцій водночас.

Вакцинацію проводять у 2, 4 та в 12 місяців. Якщо щеплення чомусь вчасно не зробили, його надолужують при першій нагоді. Дітям до 5 років щеплення від гемофільної інфекції – безоплатне. Воно входить до Національного календаря профілактичних щеплень.

Людям, старшим за 5 років, щеплення від гемофільної інфекції можуть зробити в разі високого ризику хвороби, чи просто за їхнім бажанням (у цьому разі – їхнім коштом).

Бережіть себе та своїх дітей від інфекцій! Вчасно робіть щеплення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь