У Хорошеві відзначили 38-мі роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 17:02
Кількість переглядів: 649

Фото без опису

Сьогодні, 26 квітня, у Хорошеві біля пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЄС відбувся меморіальний захід присвячений 38-им роковинам із моменту техногенної ядерної катастрофи. У ньому взяли участь: керівництво Хорошівської селищної ради, представники структурних підрозділів ради,  рятувальники 22 державної пожежно-рятувальної частини, працівники ДУ «Музей коштовного і декоративного каміння», громадськість.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв трагедії та віддаємо шану учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року і захисникам України та співробітникам ЧАЕС, які забезпечували ядерну безпеку в надскладних умовах російської окупації у 2022 році», - відзначив Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували тих, хто постраждав від аварії на Чорнобильській атомній станції та поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим.

Довідково. Чорнобильська катастрофа мала жахливі наслідки, які ми відчуватимемо протягом багатьох десятиліть. Забруднені території та повітря, велика кількість постраждалих та загиблих унаслідок аварії, неймовірно високі дози радіації, отримані людьми та швидке зростання кількості випадків онкологічних захворювань.

 Подробиці аварії на Чорнобильській станції довго залишалися невідомими. Більше того, навіть сам факт вибуху керівництво СРСР намагалося приховати. Деякі дослідники вважають, що навіть зараз нам відомі далеко не всі факти та цифри.

 Після ліквідації аварії навколо станції була утворена 30-кілометрова зона відчуження, зокрема частину Житомирської області аж до кордону з білоруссю.

26 квітня є днем пам’яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь