День народження Шевченка: співали, читали поезії, дивилися кіно

Дата: 11.03.2024 18:35
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

Дев’ятого березня на базі Хорошівського будинку культури відбулися заходи для молоді Хорошівської громади з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Організатори: відділ охорони здоров’я, молоді та спорту,  Хорошівський будинок культури та Молодіжна рада Хорошівської селищної ради.

Розпочали святкові заходи хвилиною мовчання, де вшанували світлу пам’ять усіх загиблих за незалежність України.

Затим відбувся флешмоб до річниці великого Кобзаря. Учасники зразкового вокального колективу «Кольорові пташки» під керівництвом Жанни Шишкіної підготували та проспівали низку сучасних патріотичних пісень. Вихованці театрального колективу «Феєрія», керівниця Ірина Сівінська, представили інсценізацію уривка поеми «Гайдамаки». Відомий поет, громадський діяч Сергій Сіваченко прочитав вірші Шевченка та власні поезії. Поспілкувався з присутніми про свій творчий та життєвий шлях.

Упродовж заходу працювали локації: «Листівки військовим» та «Книга для захисника України». Усі бажаючі мали змогу написати свої  побажання бійцям, що захищають Україну, які волонтери передадуть на фронт. Також тривала благодійна акція зі збору україномовної літератури для поранених захисників. Усі зібрані книги члени молодіжної ради подарують у заклади охорони здоров’я, де проходять лікування військовослужбовці.

Затим переглянули комедійний бойовик українського виробництва «Безславні кріпаки» (2020 року випуску). Дія у стрічці відбувається в 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, якого вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу.

Дякуємо Збройним силам України за можливість проведення таких заходів, а також усім, хто долучився до організації та проведення.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь