Відбулася робоча зустріч команди Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з представниками виконавчих органів Хорошівської селищної ради

Дата: 28.02.2024 09:36
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Визначити перспективні напрямки спільної роботи для підвищення ефективності управлінських систем в органах місцевого самоврядування Хорошівської громади з такою метою, 22 лютого, до Хорошева завітала команда Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на чолі з керівником Сергієм Гаращуком.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Володимир Столярчук, Хорошівський селищний голова. Він презентував вплив Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на підвищення спроможності органів місцевого самоврядування Хорошівської громади. Відзначив важливий етап співпраці з проєктом -написання Стратегії розвитку громади, до створення якої долучилися не лише фахівці селищної ради, а й бізнес й громадськість. Подякував за вагому підтримку й допомогу, яку було отримано упродовж 2022-2023 років, та висловив сподівання на подальшу плідну спільну роботу з розбудови й сталого розвитку громади.

Сергій Гаращук, керівник Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» окреслив цілі зустрічі: ознайомитися зі стратегічними та операційними цілями  проєкту Стратегії розвитку Хорошівської громади до 2027 року, окреслити нинішній стан впровадження управлінських систем і процесів в окремих сферах діяльності виконавчих органів Хорошівської селищної ради, напрацювати подальші кроки для успішної реалізації проєкту.  

Про стратегічні та операційні цілі Стратегії розвитку Хорошівської громади до 2027 року доповів Володимир Столярчук.

Експертка з місцевих фінансів Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Валентина Тимощук розповіла про важливість Місцевих цільових програм як  інструмент досягнення цілей розвитку громади.

Про удосконалення системи управління майном комунальної власності ознайомив Дмитро Потургаєв, фахівець із правових/регуляторних питань Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА

У ході зустрічі присутні детально обговорили про Порядок розроблення,  моніторингу місцевих цільових програм та звітності про їх виконання.

Довідково: Розробка Стратегії розвитку громади здійснювалася експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Тексти проєктів Стратегії розвитку Хорошівської селищної територіальної громади на період до 2027 року, Плану заходів із реалізації на 2024–2027 роки та звіту про Стратегічну екологічну оцінку розміщені на офіційному сайті Хорошівської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь