Найвищий рівень захворюваності на ГРВІ спостерігається у Житомирському та Бердичівському районах

Дата: 14.02.2024 13:04
Кількість переглядів: 155

У Житомирській області, як і в цілому в Україні, триває епідемічний сезон з гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), який розпочався з жовтня минулого року і триватиме до травня поточного.

Фото без опису

У період з 5 по 11 лютого захворюваність на ГРВІ, в тому числі на грип, COVID-19, в порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 9%, проте показник на 100 тисяч населення перевищує епідемічний поріг на 83% та відповідає дуже високому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Про це повідомляє ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Епідемічний поріг перевищено в усіх 4-х районах області. Наразі найвищий рівень захворюваності спостерігається у Житомирському та Бердичівському районах.

Серед тих, хто захворів, 54% – діти до 17 років. Відзначається зниження захворюваності на 11%, що пов’язано із запровадженням обмежувальних заходів  в організованих колективах. 71% госпіталізованих – діти до 17 років. 

Серед громад Житомирського району за кількістю нових випадків захворюваності «лідирують» Високівська, Вишевицька, Корнинська, Любарська, Пулинська, Станишівська, знизився ріст захворюваності у Волицькій, Квітневій, Тетерівській та Черняхівській громадах.

Для того, щоб попередити стрімке поширення інфекцій, медики закликають дотримуватись заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до свого здоров'я. А крім того нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь