«СТОП РАК!»: «ТОЧКА ЗДОРОВ’Я» У ХОРОШЕВІ

Дата: 08.02.2024 18:04
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

8 лютого в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, для інформування населення про важливість профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань, стартували заходи з виїзної діагностики найпоширеніших видів онкологічних захворювань серед груп ризику у громадах Житомирської області.

Цей проект організовано згідно плану заходів до Всесвітнього дня боротьби проти раку та інформаційно-роз’яснювального тижня (5-11 лютого 2024 року) у Житомирській області, складеного та затвердженого ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Департаментом охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації, в межах ініціативи Міністерства охорони здоров’я України.

Фахівці Житомирського ОЦКПХ та Житомирського обласного онкологічного диспансеру у рамках заходів кампанії відвідали селище Хорошів. На базі КНП «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради мешканці громади мали змогу отримати наступні медичні послуги:

- консультації онкохірурга-мамолога та онкогінеколога;

- дерматоскопію родимок та консультацію дерматолога;

- вимірювання артеріального тиску;

- вимірювання рівня глюкози в крові.

Онкохірург-мамолог оглянув у Хорошеві 31 пацієнтку. У вісьмох випадках виявлено первинну патологію, пацієнтки направлені на додаткові обстеження. Онкогінеколог прийняв у Хорошеві 21 пацієнтку. Двох з них направлено на лікування до Житомирського онкодиспансеру з приводу передракової патології. Також чотирьох пацієнток оглянуто після курсу лікування.

Фахівці Житомирського ОЦКПХ надали мешканцям Хорошівської громади консультації щодо профілактики онкологічних, інфекційних та неінфекційних захворювань, питань вакцинації та здорового способу життя; розповіли про фактори ризиків онкологічних захворювань, раннє їх виявлення та профілактику; надали рекомендації щодо правильного харчування, відмови від тютюнопаління та надмірного вживання алкоголю, своєчасного проходження профілактичних медичних оглядів; передали друковані інформаційні матеріали.

ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» дякує за допомогу та сприяння у проведенні заходу КНП «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради.

Лише інформування населення, профілактика, скринінг, своєчасне виявлення та лікування онкологічних захворювань допоможуть досягти значних позитивних результатів у боротьбі з цією проблемою.

Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб

На зображенні може бути: 1 особа, окуляри, лікарня та текст

На зображенні може бути: 1 особа, лікарня та текст «SIEMENS SONOLINE»На зображенні може бути: текст «чинники, що зыльшують ризик розвитку раку шийки матки #здоровшразом ранній (до 18 pokiB) початок статевого життя к велика клькисть сексуальних партнерив васі у вашого партнера обка ¡друк букл- ослаблена иншим захворюванням мунна система, инфкування впð* IHwI нфекций, що передаються статевим шляхом захворювання на рак шийки матки ictopiï CİM'T куріння язують iз плоскоклтинного раку шийки матки) тривалий прийом оральних контрацептивив жинками, що мають впл *впл-в.ру B—ÐÐ водночас малоактивний спосіб життя незбалансоване харчування випадкв саме впл спричиняе розвиток раку шийки матки. козахворювання.»

На зображенні може бути: 2 людини, лікарня та текст

На зображенні може бути: 2 людини та лікарня

На зображенні може бути: 3 людини

На зображенні може бути: 3 людини, люди навчаються, лікарня та текст «BAN»

На зображенні може бути: 2 людини, люди навчаються та текст

На зображенні може бути: 4 людини, лікарня та текст

На зображенні може бути: 3 людини, лікарня та текст

На зображенні може бути: 3 людини та текст

На зображенні може бути: 3 людини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь