#ПМГдляВетерана2024: Дослідження "Гастроскопія" можна зробити безоплатно

Дата: 23.01.2024 08:40
Кількість переглядів: 115

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Фото без опису

🟢 Гастроскопія – це дослідження, яке дозволяє обстежити стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку за допомогою ендоскопа, що вводиться через рот.

Гастроскопія для ветеранів – безоплатна. Послугу оплачує Національна служба здоров’я України безпосередньо закладу або за пакетом з раннього виявлення онкозахворювання “Езофагогастродуоденоскопія”, або за амбулаторним пакетом при інших підставах проведення дослідження.

📌 У будь-якому разі, щоб пройти обстеження безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Для ветеранів віком до 50 років обстеження можна зробити в медзакладі, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Для ветеранів від 50 років – за пакетом “Езофагогастродуоденоскопія”. Також гастроскопія безоплатна під час стаціонарного лікування. ❗️ Звертаємо увагу, що анестезія також оплачується НСЗУ, тож пацієнт нічого не має доплачувати.

В безоплатні послуги входить, зокрема:

✔️ консультація лікаря;

✔️ анестезія (місцева або загальна);

✔️ діагностика;

✔️ оформлення висновку;

✔️ запис результатів обстеження на цифровий носій пацієнта.

Знайти медзаклад, який має договір із НСЗУ за необхідним пакетом, можна:

➡️ за допомогою інформаційного дашборду на сайті НСЗУ за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts. У полі фільтрів оберіть область, групу послуг: “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” або “Езофагогастродуоденоскопія”;

➡️ зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже адресу та контакти лікарні.

Зауважте: у поліклініках, які надають амбулаторні медпослуги, варто спершу уточнити про наявність ендоскопічного обладнання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь