#ТиЯк: Ментальне здоров’я треба берегти самим і розказувати, як це робити, іншим

Дата: 15.01.2024 13:14
Кількість переглядів: 55

Свою стежку ментального здоров’я обрала Брусилівська громада, де сьогодні, 12 січня, у селищному будинку культури  для батьків-вихователів  дитячих будинків сімейного типу, тих, хто виховує дітей з інвалідністю, людей поважного віку було організовано  інтерактивний івент  «Подорож до ментального здоров’я».

Фото без опису

Присутні у залі отримали практичні поради, куди та до кого звернутися за допомогою, порадою і розрадою, аби впоратися зі своїми психоемоційними проблемами, активно долучалися до руханки під звуки ритмічної музики. Не менш активно брали участь у психологічному тесті, який запропонувала пройти практичний психолог  Брусилівського ліцею ім. Готовчиця Оксана Шумська.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А далі перейшли до фойє будинку культури, де розгорнулася локація здорового харчування. Частувалися  узваром, стравами з гарбуза, печеними яблуками, горіхами та іншою корисною для здоров’я їжею.

Фото без опису

Фото без опису

Ще один «ключик» до гарного настрою,  спокійного душевного стану – арттерапія. Усі охочі мали нагоду побувати у КЗ «Брусилівський музей «Дивосвіт Олексія Макаренка» та взяти участь у майстер-класі з арттерапії, який провела директор музею Олена Косарчук. Свої відчуття, приховані переживання вони переносили на папір, користуючись незвичною технікою малювання – вугіллям. А заразом слухали захопливу   розповідь про  життя та творчість талановитого українського художника, майстра народного декоративного розпису Олексія Макаренка.

Фото без опису

Якщо ми розуміємо власну цінність, масштаб свого внеску в спільну справу – допомогу ЗСУ може бути потужним інструментом для подолання стресу та покращення загального самопочуття. 

Це яскраво демонструють усі громади Житомирського району, зокрема і  Високівська. З початку нинішнього року жителі цієї громади надіслали 60 окопних свічок нашим захисникам. 30 кг пластикових кришечок відправили «Новою поштою» до   Благодійного фонду Лелекера – Lelecare, який надалі закуповує  якісні турнікети для підрозділів Сил оборони, що перебувають безпосередньо на передовій або висуваються на фронт.  

Інтерактивний івент у Житомирському районі добіг фінішу, але про ментальне здоров’я як надзвичайну людську цінність потрібно дбати щодня.  Берегти самим і розказувати, як це робити, іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь