#ТиЯк?: Потіївська, Оліївська та Харитонівська громади пройшли свою «Стежину ментального здоров’я»

Дата: 12.01.2024 16:34
Кількість переглядів: 55

Тривожність, стреси, страх, розгубленість... На жаль, такий стан душі став звичним явищем у нинішній неспокійний для кожного українця час. В межах інтерактивного івенту «Стежка ментального здоров’я», що охопив усі громади Житомирського району, у Потіївській зосередилися саме на темі психологічної допомоги при стресі. Інформаційно-просвітницьку бесіду з елементами тренінгу провела з освітянами місцевої гімназії психолог Оксана Симончук.

Фото без опису

Учасникам тренінгу запропонували певні техніки як фізіологічного, так і психологічного характеру для того, щоб навчитися впоратись зі страхом, тривогою, опанувати злість, заспокоїтися та почуватися впевненіше.

А у селі Сонячне Оліївської громади організували оригінальний тематичний вечір-зустріч на тему ментального здоров`я «Ти як?». Жителям громади, що зібралися у сільському клубі, розповідали про ознаки проблем з ментальним здоров`ям, які можна спостерігати у своїх близьких, і чи визнають вони цю проблему, про суспільне життя як профілактику ментального здоров’я та про одні із дієвих методів впливу на душевний стан людини – творчість, музикотерапію.

Фото без опису

У Харитонівській громаді до інтерактивного івенту долучилися працівники Харитонівської сільської ради, освітяни місцевої гімназії, ЗДО "Перлинка", працівники культури та бібліотеки, батьки здобувачів освіти гімназії.

Захід вчитель Валентина Можар розпочала з ознайомлення із поняттям «ментальне здоров'я», ознаками та факторами, що впливають на нього. Також запропонувала деякі вправи та практики, що допоможуть впоратися зі страхом, почуватися впевненіше, надавати підтримку в складних життєвих ситуаціях собі та оточуючим.

Фахівцями інклюзивно-ресурсного центру Юлією Слівінською та Світланою Родигіною були запропоновані дієві механізми саморегуляції для того, щоб подолати негативні емоції, тривожність, знаходити сили для психологічного відновлення у складному сьогоденні.

Учасники отримали неймовірний заряд бадьорості, позитивні емоції та взяли в свою «скарбничку знань» чимало корисних порад про підтримку ментального здоров'я. Радять і іншим подбати про власну безпеку та повсякчас піклуватися про свій психоемоційний стан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь