#ТиЯк?: Ветеранський простір - важлива складова для відновлення та повернення захисників України до соціального життя

Дата: 09.01.2024 09:53
Кількість переглядів: 69

Гармонія з собою і соціумом – одні з найважливіших критеріїв психологічного здоров’я людини. Як цього досягти, як подбати про своє ментальне здоров’я у нинішній, сповнений непростих викликів час? Про це працівники Житомирської районної військової адміністрації – начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Ярослава Журавель, очільниця відділу з питань ветеранської політики Тетяна Цирюк – говорили з представниками соціальних служб, сфери освіти, культури, права у Черняхівській громаді, куди привела їх «Стежка ментального здоров’я».

Фото без опису

Сьогодні як ніколи актуальним є питання всебічної підтримки ветеранів, які мають проблеми з адаптацією до цивільного життя, їхніх родин, а особливо сімей, які втратили рідних на війні. На допомогу приходить ветеранський простір – важлива складова для відновлення та повернення наших захисників і захисниць до соціального життя.

Фото без опису

Такий хаб створений і у Черняхівській громаді, наразі він перебуває на стадії становлення. Очолив цей осередок Костянтин Мікушин, який не зі слів знає про проблеми тих, хто побував у зоні бойових дій. Адже він сам ветеран АТО, активний громадський діяч і щиро вболіває за доручену йому ділянку роботи.

Фото без опису

За словами Костянтина Борисовича, ветеранський хаб – це місце, де можна провести час з користю, комунікувати за принципом «рівний – рівному» і не сумніватися, що тебе почують, отримати кваліфіковану психологічну, правову допомогу.

Фото без опису

У планах – придбати для хабу інтерактивну дошку, діапроєктор, інше необхідне для психологічного розвантаження приладдя.

Фото без опису

А головне – це бути оптимістом, упевнено дивитися вперед. Як написала у своєму вірші одна з підопічних КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» Черняхівської селищної ради Ірина Циркун, «ми щиро віримо, що світло переможе зло, і мирне небо буде в нас – що б там не було!».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь