Воїн-Герой, волонтер, наш земляк Роман Лисюк знайшов останній спочинок на військовому кладовищі у Житомирі

Дата: 02.01.2024 10:23
Кількість переглядів: 928

Фото без опису

Страшні звістки про втрату захисників у цій війні, на жаль, продовжують надходити в нашу громаду. І кожна втрата до щему в серці…

У перший день Нового року у Свято-Михайлівському соборі Житомира попрощалися із воїном, волонтером Романом Лисюком, який віддав життя у боротьбі проти російських окупантів. Йому навічно залишиться 48 років…

Віддати шану Героєві та провести в останню путь  прийшли Володимир Столярчук, Хорошівський селищний голова, Микола Лисюк Сколобівський староста.

Народився Роман Сергійович Лисюк 03.10.1975 року в селі Сколобів тоді ще Володарськ-Волинського району (нині Хорошівської територіальної громади) Житомирської області в сім’ї колгоспників. Отримав базову середню освіту у Новоград-Волинській школі-інтернаті. Опісля здобув професію ткача. Працював у приватному бізнесі. Після строкової військової служби у лавах ЗСУ працював водієм автобуса, а згодом водієм-далекобійником, їздив за межі України.

У 1995 році Роман одружився. Разом з дружиною Надією Вікторівною виховали двоє синів: Сергія, 1996 року народження та Богдана, 2010 року народження.

Де б не доводилося працювати Роману Сергійовичу, він завжди відповідально й добросовісно виконував свої професійні обов’язки.

Як згадує Микола Лисюк, він був добрим родичем. Користувався повагою в рідному Сколобові, а також у колективі на роботі. Він був цікавою людиною, його багато хто знав і поважав.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Роман активно займався волонтерською діяльністю. За повісткою у травні 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ. Без вагань вирушив на війну, адже прагнув захистити свою родину, всіх нас та звільнити Україну від російських окупантів.

Роман був мужнім воїном, безстрашно вирушав на найнебезпечніші позиції й виконував усі накази і бойові завдання. Під час бойового зіткнення, виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, наш земляк Роман Лисюк загинув 25 грудня 2023 року в Донецькій області. Він отримав тяжкі поранення не сумісні з життям.

Сотні містян, односельців, бойових побратимів, які приїхали з передової,  прийшли попрощатися із Героєм Романом Лисюком. Адже він, попри нелегкий життєвий шлях, залишався люблячим чоловіком і батьком, ввічливим, добрим, щирим, вірним товаришем, віддавав багато сил та енергії аби жити у вільній, незалежній Україні.

Поховали Героя із військовими почестями на Смолянському військовому кладовищі.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях.

Хорошівська селищна рада висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять і слава Захисникові Роману Лисюку, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь