Хорошівська громада у жалобі: прощалися із захисником України Кирилом Банулом

Дата: 23.11.2023 17:29
Кількість переглядів: 1849

Фото без опису

23 листопада жителі Хорошівської громади зі сльозами та болем провели в останню дорогу загиблого Героя Банула Кирила Анатолійовича.

Народився Герой 7 травня 2003 року в селі Давидівка. У 2018 році закінчив Давидівську гімназію. Із 2018 по 2020 роки навчався в Житомирському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей. Після його закінчення вступив до Київської академії внутрішніх справ. У січні 2023 року, навчаючись на третьому курсі перевівся на заочну форму навчання. Із січня по березень  працював у Хорошівському управлінні відділення поліції. У березні став на захист Батьківщини. Пішов служити добровольцем в штурмову бригаду гвардії наступу «Лють» у складі полку «Сафарі» - бойовим медиком. Захисник Банул Кирило, вірний військовій присязі, загинув 18 листопада 2023 року на Бахмутському напрямку.

Виносячи з поля бою 200-х Кирило почув голос: «Я 300-й». Він повернувся щоб допомогти побратиму і стався приліт ворожого дрона.

Біль і смуток торкнулися сердець не лише батьків Кирила – Олени Володимирівни та Анатолія Миколайовича, а й трьох сестричок, рідних і близьких, побратимів, односельців, мешканців Хорошівської громади.

Батько Героя – Анатолій Миколайович був учасником АТО в 2014 році. І коли почалося повномасштабне вторгнення він знову пішов захищати нашу країну від окупантів. Але по стану здоров’я через певний час був звільнений в запас як інвалід війни.

Рідні Кирила згадують про нього тільки найкраще – він був добрим, скромним, товариським. Був життєрадісною та світлою людиною. Надзвичайно цінував своїх рідних, був люблячим та ідеальним сином.

Був гідним та відповідальним побратимом, надійним другом якого поважали та цінували.

Громадське прощання із Захисником України відбулося на площі біля будинку культури. Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, однокурсники, колеги по службі в поліції, військовослужбовці, представники влади та жителі громади.

Зі словом  до присутніх звернувся заступник Хорошівського селищного голови Сергій Засімчук. «Мужній воїн, який до останнього подиху вірив у Перемогу, поліг за свою краю та наш спокій. Війна забрала у батьків – сина, у сестер – брата та друга, у військовослужбовців – надійного побратима, у громади та держави – захисника. Кирилові залишилося назавжди 20».

Слово про Захисника також мовив представник Департаменту особливого призначення Національної поліції України в Житомирській області Дмитро Пінчук.

Заупокійну панахиду провів капелан отець Микола та священники хорошіських храмів ПЦУ.

Поховали Банула Кирила на цвинтарі села Давидівка з усіма військовими почестями.

Селищний голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Хорошівської селищної ради та вся Хорошівська теритоіральна громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Слава Герою, воїну Збройних сил України, який віддав своє життя за те, щоб блакитним і мирним було небо над українцями!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь