Матриця майбутньої стратегії розвитку

Дата: 31.10.2023 09:45
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

Сформовано структуру цілей та завдань майбутньої стратегії розвитку Хорошівської громади. Часом її називають матрицею цілей, бо вона визначає послідовність їхньої досяжності та взаємозв`язки.

Сталася ця подія 26 жовтня на засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади, що проходило за участю селищного голови Володимира Столярчука, керівників її структурних підрозділів, комунальних закладів та установ, представників громадськості, молоді. Засідання модерував експерт із питань розробки місцевих стратегій розвитку Володимир Бойко.

Перед початком засідання Володимир Бойко подарував селищному голові Володимиру Столярчуку та народному Музею історії примірники книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія», що висвітлює тисячолітні традиції державного управління на теренах однієї з найбільших історичних українських земель.

На початку зустрічі робоча група обговорила та уточнила формулювання стратегічного бачення, зробивши дві правки – вони стосувалися сприяння розвитку пріоритетних галузей економіки та посилення уваги до захисту довкілля. Далі учасники зібрання переглянули результати узагальненого SWOT-аналізу та познайомилися з розробленими сценаріями розвитку. За результати обговорення було внесено кілька уточнень. 

За допомогою «мозкового штурму» учасники зібрання виділили три пріоритети у тексті стратегічного бачення. природне середовище та послуги, економіка, людський капітал. На їх основі були сформовані три стратегічні цілі розвитку громади «дерева цілей», а саме:

  • Інноваційний розвиток пріоритетних галузей економіки

  • Комфортна громада з розвинутою інфраструктурою та чистим довкіллям

  • Самодостатня громада: розвиток людського капіталу.

До стратегічних цілей робоча група сформувала оперативні цілі. Надалі  учасники зібрання ідентифікували основні потенціали та проблеми громади й переформатування їх на можливі завдання – відповідно до визначених перед тим оперативних цілей.

Зауважимо, що основна функція стратегії – спрямувати обмежені ресурси на пріоритетні сфери, що має призвести до позитивних змін в розвитку громади. Складність полягає саме у виборі, для чого використовується широкий спектр інструментів.

Під час засідання учасники також ознайомилися з формою технічного завдання на проєкти розвитку та з вимогами до її заповнення, обговорили кроки, необхідні для збору проєктних ідей.

Наступний етап роботи власне збір проєктних ідей для плану реалізації  Стратегії розвитку. Кожен мешканець громади зможе запропонувати свою ідею, оформити її та подати до робочої групи. Після робоча група знову збереться, аби відібрати найкращі проєкти, що увійдуть до Стратегії розвитку Хорошівської громади до 2027 р.

Про початок збору ідей для майбутніх проєктів розвитку буде повідомлено додатково.

Дякуємо кожному мешканцю, хто долучився до попередніх етапів роботи зі створення стратегії: збору даних соціально-економічного аналізу, анкетування мешканців та мешканок, взяв участь у засіданнях робочої групи. Всім, хто вболіває за розвиток Хорошівської громади.

Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь