Сформульовано проєкт стратегічного бачення розвитку Хорошівської громади

Дата: 02.10.2023 11:25
Кількість переглядів: 483

Фото без опису

«Хорошівська територіальна громада – самоцвітна скарбниця України, спільнота з розвинутим ощадливим для довкілля видобутком і переробкою дорогоцінного, декоративного, будівельного каміння та інших корисних копалин, зокрема ільменитів, край текстильних культур, ягідництва та садівництва. Місцевість із розвиненою інфраструктурою, громада хороших людей, яка прагне до самодостатності та комфорту»,  таке стратегічне бачення розвитку Хорошіської громади сформулювала робоча група з розробки її стратегії на своєму засіданні.

Відбулося воно 26 вересня за участі заступника селищного голови Сергія Засімчука, експерта з питань розробки місцевих стратегій розвитку Володимира Бойка. На початку експерт ознайомив робочу групу з методологією «формули» стратегічного бачення, наголосивши: бачення відображає зміни, що мають статися в результаті реалізації стратегії. Для їхнього досягнення доведеться змінити траєкторію розвитку, що передбачає визначення його пріоритетів. Останні  в баченні, а потім для їх реалізації вибудовується системса проміжних цілей та завдань. Таким чином у стратегії поєднуються прагнення мешканців та механізм їх втілення.

Учасники зібрання в фокус-групах ідентифікували цінностні орієнтири та прагнення мешканців громади, й, спираючись на них та дані соціально-економічного аналізу, сформулювали чотири варіанти бачення, шляхом дискусії та обговорення зрештою прийшли до одного – представленого вище. А також провели загальний SWOT-аналіз з точки зору реалізації бачення, обговорили можливі сценарії розвитку громади – з огляду на перебіг російсько-української війни, що триває. 

Запрошуємо мешканців громади долучитись до обговорення проєкту стратегічного бачення розвитку громади.

Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь