У Хорошеві в старому будинку лікарні оселяються ВПО

Дата: 15.09.2023 16:05
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

Як повідомляє сайт Zvisno.news, у колишньому приміщенні районної лікарні в Хорошеві по вулиці Древлянській, яка до недавнього часу перебувала у занедбаному стані, нині вже компактно проживають кілька родин вимушених переселенців. Організовує процес «оживлення» цієї будівлі очільниця Благодійного фонду «Валькірія» Ірина Лук’янчук із командою однодумців. Фонд проводить основні роботи з ремонту, забезпечення обігріву приміщення, заміни вікон тощо. Ірина Миколаївна кілька разів наголосила, що багато людей відгукуються та допомагають – і підприємці, і благодійні організації та фонди, а найбільше підтримує Хорошівська селищна рада, місцеве комунальне підприємство. Робота йде жваво, з урахуванням швидкого приходу холодів. Налаштовано водопостачання до будівлі й водовідведення.


Ми самі побачили, що лише за короткий проміжок часу з 4 до 8 вересня тут відбулися суттєві зміни на краще: вивезено сміття та різний непотріб, упорядковано територію, для дітей встановлена пісочниця, привезені опалювальні котли, проведені й інші роботи.
4 вересня до Хорошева приїздили представники Благодійного фонду «Рокада» із Житомира, які допомагають вимушеним переселенцям, що компактно проживають. Вони зустрілися із селищним головою Володимиром Столярчуком та Іриною Лук’янчук, обговорили можливості співпраці щодо підтримки цієї категорії людей. Відвідали родини ВПО, які вже мешкають у приміщенні колишньої лікарні. Побесідували з жінками, побачили умови проживання цих родин із дітками, зазначили потреби і побажання для подальшої підтримки і співпраці.

Фото без опису


У п’ятницю, 8 вересня, представниці Фонду «Рокада» Валентина Присяжнюк із колегою, психологинею Іриною Шмідт провели майстер-клас з ліплення із солоного тіста для діток ВПО на базі цього будинку. Це робота, яка допомагає дітям зосередитися на творчій праці, заспокоїтися, виразити свої переживання через мистецьку діяльність. Представниці Благодійного фонду «Зростай в родині» з Житомира привезли дітям подарунки: канцтовари, рюкзаки, дитячий одяг, інші потрібні речі. Окрім цього, вони надали невеличкі електрообігрівачі для родин переселенців. Обличчя діток світилися радістю, а матусі дякували благодійникам.


У цьому домі для ВПО стало уже традицією організовувати різні заходи, майстер-класи для дітей, аби допомогти їм адаптуватися до життя в нових умовах та повернути їм спокій у душі і радість у життя.

Фото без опису


Селищний голова Володимир Столярчук коментує: «Ми пішли на співпрацю з БО БФ «Валькірія» та її очільницею Іриною Лук’янчук, тому що у нас дійсно є така будівля, яка раніше пустувала, але вона може бути житлом для ВПО. Фонд виконує основні роботи з ремонту будівлі, уже є серйозні зміни на краще. Ми всіляко підтримуємо цей процес. У нас є переселенці, які гостро потребують житла, серед них і родини з дітьми. Сподіваюсь, що ця співпраця дасть хороші результати та буде користь і людям, і громаді».
Підготувала Світлана Федоренко
Фото Соні Дрозд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь