Відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Хорошівської територіальної громади

Дата: 12.09.2023 16:14
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

          У Хорошівській селищній раді  триває робота над розробкою Стратегії розвитку громади до 2027 року. 

8 вересня відбулося перше засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку громади та плану заходів із її реалізації, відкрив його селищний голова Володимир Столярчук

На початку експерт із розробки місцевих стратегій розвитку Володимир Бойко презентував напрацьований протягом серпня разом із членами робочої групи соціально-економічний аналіз громади, а також результати опитування мешканців громади, окремо – підприємців місцевого бізнесу, що разом складають профіль громади. За кожним розділом учасники зібрання зазначали свої зауваження та пропозиції, надавали додаткову інформацію, а саме: стосовно транспортного сполучення (вплив близьких міжнародних автошляхів), водних ресурсів та можливостей співпраці з сусідніми громади щодо їх використання, стану нормативно-грошової оцінки в громаді, радіаційного забруднення, поширення надання медичних послуг лікарями-ФОПами, розробки геоінформаційної системи громади, інвестиційних пропозицій, роботи поліції на території громад.

Також учасники зібрання провели галузевий SWOT–аналіз за такими напрямами: організація управління територією громади; інженерна інфраструктура, використання території, просторове планування; економіка. За його допомогою були уточнені та конкретизовані низка моментів, що стосуються природного середовища, видобутку та обробки корисних копалин, стану управління територією.

На другому засіданні, що заплановано на 28 вересня, планується сформулювати стратегічне бачення розвитку громади та її основні пріоритети.

Нагадуємо: Стратегія розвитку Хорошівської територіальної громади до 2027 року – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Головне його завдання – досягнення довгострокових цілей розвитку громади. А також це інструмент покращення конкурентоспроможності громади, який зможе допомогти привернути увагу інвесторів та донорів.

Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь