У Хорошівській громаді вшанували пам’ять захисників України

Дата: 29.08.2023 16:21
Кількість переглядів: 379

 Фото без опису

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Із початку російсько-української війни, з 2014 року, Хорошівська громада втратила 40 наших Героїв-земляків, 32 з них – від 24 лютого 2022 року. 

Сьогодні, у Хорошеві відбувся мітинг – реквієм, який підготували працівники Хорошівського будинку культури. Участь у заході взяли очільник територіальної громади Володимир Столярчук, заступник селищного голови Сергій Засімчук, секретар селищної ради Лариса Головач, секретар виконавчого комітету Ірина Ткаченко, мами і дружини полеглих Героїв Хорошівської громади, представники структурних підрозділів, громадськість та ЗМІ.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які віддали свої життя захищаючи Україну.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-землякам, затим на місцевому кладовищі вшанували пам’ять та поклали квіти на могили Героїв.

В усіх старостинських округах громади пройшли урочисті зібрання та покладання квітів до місць останнього спочинку наших захисників за участю членів сімей загиблих та померлих. Хвилиною мовчання та молитвою вшанували пам’ять Героїв-земляків.

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Сьогодні кожен із нас повинен подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті й схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.

Слава Україні! Героям Слава!

Фото використині із сторінок мережі Фейсбук

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь