У Хорошівській громаді розпочали роботу над розробкою Стратегії розвитку

Дата: 07.08.2023 08:47
Кількість переглядів: 646

Фото без опису

Третього серпня у Хорошівській селищній раді відбулося організаційне засідання (стратегічна сесія) з розробки Стратегії розвитку Хорошівської територіальної громади на 2024–2027 роки.

Під головуванням Хорошівського селищного голови Володимира Столярчука у засіданні робочої групи взяли участь: експерт зі стратегічного планування проєкту ГО «Ендшпиль» «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що здійснюється завдяки Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») Володимир Бойко, керівники структурних підрозділів селищної ради, депутати, представники комунальних підприємств, запрошені.

Як зауважив у вступному слові Володимир Столярчук, що тісна співпраця з Проєктом USAID «Говерла» сприяла підвищенню енергоефективності Хорошівської громади. Минулого року були надані потужні генератори, які забезпечили критичну інфраструктуру електроенергією. Ще одним етапом співпраці є створення Стратегії розвитку громади. Цей документ визначатиме стратегічне бачення розвитку громади та описуватиме шляхи і засоби досягнення цілей.

Експерт зі стратегічного планування Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») Володимир Бойко ознайомив присутніх із методологією стратегічного планування та окреслив основні етапи роботи упродовж визначеного терміну.

Зокрема, робоча група повинна провести опитування мешканців громади та представників бізнесу, аби об’єктивно оцінити підприємницький клімат у громаді, визначити головні, на думку жителів, місцеві проблеми, а також окреслити перспективи розвитку громади.

Анкети для опитування будуть розміщені на офіційному сайті Хорошівської селищної ради з посиланням на Google Форми та у соцмережах і групах дотичних до Хорошівської громади.

Робоча група збере дані для проведення соціально-економічного та (галузевого) SWOT-аналізу розвитку громади, напрацює формування проєкту стратегічного бачення розвитку громади, цілей та завдань, а також розробить План заходів із реалізації Стратегії розвитку Хорошівської територіальної громади на період 2024-2027 роки.

Робота над стратегією відбуватиметься на принципах відкритості та взаємної відповідальності.

Хорошівська селищна рада запрошує громадян взяти участь у формуванні стратегії розвитку із внесенням пропозицій та коментарів, які будуть детально вивчені та враховані при написанні головного документу громади – Стратегії розвитку.

Довідково: Проєкт «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь