Стартував проєкт «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей»

Дата: 28.07.2023 09:31
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

28 громад з Житомирської (11), Рівненської (9) та Полтавської (8) областей стали партнерами Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

 

Фахівці зі стратегічного планування разом з представниками громад аналізуватимуть спроможності кожної громади та працюватимуть над стратегічними планами розвитку, які сприятимуть підвищенню ефективності системи місцевого самоврядування та покращенню рівня життя в громадах. Загальну координацію проєкту здійснюватиме громадська організація «Ендшпіль».

 

Ірина Литвинчук, менеджер проєкту, керівник ГО «Ендшпіль»:

«Підтримка Проєкту для кожної громади включатиме консультативну та методологічну допомогу, в тому числі навчання, обмін досвідом та поширення кращих практик.

Уже проведено зустрічі з узгодження графіків та кроків стратегічного планування в громадах. Ми сподіваємось, що за 10 місяців роботи зможемо максимально розкрити потенціал громад, допоможемо ефективно використовувати наявні ресурси та планувати бюджети громад відповідно до пріоритетів.

Також органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних проєктів громад. А організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток громад регіону».

Зовсім скоро законодавство зобов’яже узгоджувати всі стратегії місцевого розвитку з регіональними та державними стратегіями, тому залучення представників регіональної влади є вкрай важливим для комплексного планування розвитку регіону.

 

Стратегія розвитку громади має стати документом, який розуміють та підтримують мешканці громади. Саме тому, для кожної громади-партнера буде розроблено індивідуальний план підтримки, який базуватиметься на результатах аналізу спроможності та стане дорожньою картою для реалізації партнерства Проєкту та громад.

 

Проєкт «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь