Зустріч із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Дата: 03.07.2023 14:20
Кількість переглядів: 245

Фото без опису

28 червня у Хорошівській селищній раді відбулася робоча зустріч із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Очільник громади Володимир Столярчук та керівники структурних підрозділів Хорошівської селищної ради, медичних установ, закладу культури, активна молодь спільно з гостями обговорили впровадження нового проєкту, де упродовж трьох років Хорошівська громада та ще 5 громад області отримають 17 млн євро. Йдеться про системну роботу у трьох напрямках:

Модернізація систем водопостачання та водовідведення для забезпечення жителів громад якісною питною водою. В межах програми водоканали також матимуть можливість отримати хімікати для очищення води. Ця робота також має сприяти запобіганню забруднення навколишнього середовища каналізаційними установками;

Реконструкція та відновлення сховищ, учбових класів в освітніх закладах. Проведення тренінгів для вчителів із психосоціальної підтримки дітей, мінної безпеки та інших програм. Розвиток системи точок “Спільно” у громадах;

Залучення молоді до навчання та формування у них активної громадської позиції. Участь молоді в консультативній раді ЮНІСЕФ у справах молоді та волонтерстві.

  • Від початку повномасштабної війни Хорошівська громада неодноразово отримувала гуманітарну допомогу для ВПО, багатодітних сімей, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах від Дитячого фонду ЮНІСЕФ. Дякуємо Дитячому фонду за модульну котельну для Хорошівської лікарні загальної практики. На сьогодні це вагома підтримка. На сьогодні маємо багато запитів щодо модернізації систем водопостачання та водовідведення, реконструкції та відновлення сховищ, учбових класів в освітніх закладах громади, створення молодіжного хабу та активного залучення молоді громади до соціально-економічного, суспільно-політичного та культурного життя тощо. На сьогодні маємо потребу у фахівцях певних спеціалізацій. Тому, потребуємо навчання наших громадян, які зможуть в подальшому працювати й розвивати громаду. Ми зробимо все можливе аби наша подальша співпраця була конструктивною й продуктивною, - наголосив Володимир Столярчук, Хорошівський селищний голова.

 

Довідково: так, під час повномасштабної війни Дитячим фондом було надано спеціалізовану медичну допомогу для пологових та дитячих відділень обласного перинатального центру в Житомирі, лікарням в Малині, Брусилові, Коростишеві, Радомишлі, Олевську та інших містах. За попередніми розрахунками, до завершення проєкту понад 100 тисяч дітей та жінок отримують медичну допомогу в закладах, що підтримуються ЮНІСЕФ.

 Також на Житомирщині працює великий проєкт, завдяки якому був створений перший обласний Молодіжний центр. «Спільно» – точки, що працюють в усіх районах області допомагають дітям та їх батькам знизити рівень стресу від війни та постійних повітряних тривог та ракетних ударів.

Окрім цього ЮНІСЕФ долучилися до забезпечення навчального процесу для дітей області, зокрема у дистанцій та змішаній формах. Педагогам Житомирщини було надано майже 600 ноутбуків, відремонтовано укриття більш ніж у 27 школах і дитсадках області.

Додатково заплановано підтримка 50 шкіл відповідними наборами для бомбосховищ від ЮНІСЕФ.

440 мільйонів гривень було виплачено Фондом понад 6 600 багатодітним родинам та сім’ям в яких є діти з інвалідністю. Наразі Житомирська ОВА разом з ЮНІСЕФ працюють над програмою виплат допомоги родинам, які втратили батьків через війну.

Житомирщина була та залишається одним з лідерів за кількістю проєктів, які реалізуються спільно з ЮНІСЕФ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь