У шести громадах області, серед яких Хорошівська, впроваджуватимуть новий проєкт від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), німецького державного банку KfW за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини

Дата: 21.06.2023 09:39
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Сьогодні, 20 червня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), німецького державного банку KfW за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та керівниками структурних підрозділів ОВА на спільній нараді обговорили впровадження нового проєкту, завдяки якому 6 громад області отримають впродовж 3 років близько 17 млн євро. Реалізація проєкту планується на території Житомирської, Коростенської, Звягельської, Андрушівської, Олевської, Хорошівської територіальних громад.

Йдеться про системну роботу у трьох напрямках:

1.Модернізація систем водопостачання та водовідведення для забезпечення жителів громад якісною питною водою. В рамкапрограми водоканали також матимуть можливість отримати хімікати для очищення води. Ця робота також має сприяти запобіганню забруднення навколишнього середовища каналізаційними установками.

2.Реконструкція та відновлення сховищ, учбових класів в освітніх закладах. Проведення тренингів для вчителів із психосоціальної підтримки дітей, минної безпеки та інших програм. Розвиток системи точок “Спільно” у громадах.

3.Залучення молоді до навчання та формування у них активної громадської позиції. Участь молоді в консультативній раді ЮНІСЕФ у справах молоді та волонтерстві.

“В рамках меморандуму підписаному між Житомирською обласною військовою адміністрацією та Дитячим фондом ЮНІСЕФ нам вдалося налагодити масштабну системну роботу в галузі медицини, освіти, безпеки дітей, та підтримки малечі, яка опинилася у складних життєвих обставинах, сприянні розвитку молоді та спорту, розв’язання екологічних питань”, — зазначив Віталій Бунечко.

Так, під час повномаштабної війни Дитячим фондом було надано спеціалізовану медичну допомогу для пологових та дитячих відділень обласного перинатального центру в Житомирі, лікарням в Малині, Брусилові, Коростишеві, Радомишлі, Олевську та інших містах. За попередніми розрахунками, до завершення проєкту понад 100 тисяч дітей та жінок отримують медичну допомогу в закладах, що підтримуються ЮНІСЕФ.

Також на Житомирщині працює великий проєкт, завдяки якому був створений перший обласний Молодіжний центр. «Спільно»-точки, що працюють в усіх районах області допомагають дітям та їх батькам знизити рівень стресу від війни та постійних поітряних тривог та ракетних ударів.

Окрім цього ЮНІСЕФ долучилися до забезпечення навчального процесу для дітей області, зокрема у дистанцій та змішаній формах. Педагогам Житомирщини було надано майже 600 ноутбуків, відремонтовано укриття більш ніж у 27 школах і дитсадках області.

Додатково заплановано підтримка 50 шкіл відповідними наборами для бомбосховищ від ЮНІСЕФ.

440 мільйонів гривень було виплачено Фондом понад 6 600 багатодіним родинам та сім’ям в яких є діти з інвалідністю. Наразі Житомирська ОВА разом з  ЮНІСЕФ працюють над програмою виплат допомоги родинам, які втратили батьків через війну.

Житомирщина була та залишається одним з лідерів за кількістю проєктів, які реалізуються спільно з ЮНІСЕФ. Багато спільних напрацювань впроваджуються командою Фонду в інших регіонах України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь