У Києві відбулась координаційна зустріч Уряду України та очільників міст та громад-учасників проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Дата: 02.06.2023 14:53
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

30 травня в місті Київ відбулась координаційна зустріч Уряду України та очільників міст та громад-учасників проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» за участі заступниці міністра соціальної політики - Уляни ТОКАРЄВОЇ, заступника представника UNFPA в Україні - Павла ЗАМОСТЬЯНА, голови Національної соціальної сервісної служби України - Василя ЛУЦИКА.

Хорошівську громаду представляв селищний голова - Володимир СТОЛЯРЧУК.

На зустрічі було обговорено реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому  насильству у містах і громадах України: співпрацю ключових сторін та пріоритети розвитку.

Презентовано проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства: підтримка у розбудові муніципальних систем запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, де ключовим аспектом є функціонування вже наявних у громадах механізмів перенаправлення та систем реагування на випадки ДН та ГЗН.

Приємним сюрпризом стала презентація фільму «Поруш тишу», створеного UNFPA, спільно з STARLIGHT DOC. Стрічка  розповідає про те, як повномасштабна війна вплинула на рівень гендерно зумовленого насильства в Україні та яку допомогу можуть отримати постраждалі від насильства, пов’язаного із війною, зокрема сексуального.

Хорошівська громада пишається тим, що є учасником даного проєкту та може постійно працювати над покращенням ситуації щодо домашнього та гендерно зумовленого насильства.  

За результатами зустрічі, селищним головою Володимиром СТОЛЯРЧУКОМ було окреслено основні напрями роботи, дано відповідні завдання профільним структурним підрозділам Хорошівської селищної ради.

Роботу буде продовжено.          

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь