Любителі двоколісних взяли участь у велопробігу

Дата: 31.05.2023 17:06
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

У неділю, 28 травня, усі охочі зібралися на площі біля Хорошівського будинку культури аби взяти участь у велопробігу під назвою «Твоя незалежність». Організували пізнавально-оздоровчий захід: відділ охорони здоров’я, молоді та спорту Хорошівської селищної ради спільно з краєзнавцем та істориком Ігорем Цвірою. Було приємно бачити, що до велопробігу приєдналися і діти, і дорослі, і, навіть, сім’ї. Організатори вдячні всім учасникам за спільно проведений час. Цього разу маршрут заїзду обрали цікавий і досить чималий. Проїхалися до вже неіснуючого села Рогівка, яке знаходилося неподалік с. Дворище, затим поїхали й оглянули залишки 4 шахти підприємства «Кварцсамоцвіти», помилувалися природною красою двох водойм, які колись були кар’єрами, де відкритим способом добували корисні копалини.

Усі учасники подякували екскурсоводу, краєзнавцю, історику Ігорю Анатолійовичу за цікаві й пізнавальні розповіді, пов’язані з історією підприємства тощо.  Учасники побачили багато прекрасних хорошівських краєвидів, дізналися цікаві історичні та краєзнавчі факти про наш край.  Додам від себе, кожне місце засіло в памяті, адже хочеться приїхати туди ще раз і побути на одинці з природою. Місця тихі та затишні, деякі з них відомі жителям Хорошівської громади - це помітно по смітті, яке постійно залишають після себе відпочиваючі. І чомусь здається, що це не діти залишили, а дорослі. Пляшки з-під алкоголю, целофанові пакетики, підгузки, старі телевізори, побутові речі - це те що «прикрашає» місця по яких ми їздили.

То що ж це? Інтер’єр, прикраси чи можливо невихованість і безвідповідальність людей, які це роблять?! Питання риторичне, адже відповіді на це питання немає, тому що це переросло в проблему, яку потрібно вирішувати. І чомусь здається, що проблему створили одні, а вирішувати, як завжди, будуть зовсім інші. Так вже повелося, комусь простіше вивезти своє сміття якомога далі, і забути про це, а потім жалітися, що якесь сміття долітає звідкись до вашого дому, а можливо це ваше ж сміття?! А інші мовчки можуть прибрати те сміття, знести його на одну купу або навіть забрати його з собою аби викинути на смітник.

Тому бережіть природу. Чекайте новин про нові заходи та долучайтеся до них, підтримуйте молодь.

Слава Україні! Героям Слава!

Настасія Кузьменко, стажерка відділу охорони здоров’я, молоді та спорту Хорошівської селищної ради від проєкту USAID 

Фото: Настасії Кузьменко та Ігоря Цвіри

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь