Пошук

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 22.05.2023 15:39
Кількість переглядів: 123

22–26 травня проходить Європейський тиждень громадського здоров’я. Традиційно Україна долучається до цих активностей.

Цьогоріч Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я, ініційований Центром громадського здоров’я, проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття та присвячений темі профілактиці захворювань.

Громадське здоров’я – це про збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та загального населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя.

Кожен день Тижня громадського здоров’я буде присвячений окремій темі профілактиці неінфекційних або інфекційних захворювань.

Понеділок, 22 травня -- Профілактика цукрового діабету.

Більше 400 мільйонів людей живуть з діабетом по всьому світу та прогнозується, що поширеність продовжуватиме зростати. Це була сьома провідна причина смерті у 2016 році. Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Інсулінозалежний діабет (І типу) складає 6,5% усіх випадків захворювання. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в України є наслідком захворювання на діабет. Діабету ІІ типу, на який страждає більшість з цим діагнозом, у 80% можна запобігти.

Вівторок, 23 травня -- Щеплення як профілактика ряду інфекційних захворювань.

Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни й дотримання Календаря профілактичних щеплень відіграє в цьому ключову роль. В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких інфекційних захворювань та їхніх наслідків.

Середа, 24 травня -- Психічне здоров’я.

Стрес і тривога є звичним явищем для багатьох людей, а особливо в умовах війни. Тому піклуватись про своє психічне здоров’я вкрай важливо. Експерти Центру громадського здоров’я проведуть тематичний вебінар для лікарів, які в умовах активних бойових дій несуть на собі величезну відповідальність та як фізичне, так і психологічне навантаження.

Четвер, 25 травня -- Профілактика серцево-судинних хвороб.

В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів. До того ж, українці втрачають помітно більше років здорового життя через серцево-судинні захворювання, аніж сусідні країни та США. Вплинути на зменшення тягаря серцево-судинних захворювання в Україні можна, якщо зменшити основні фактори ризику серед населення, що призводять до передчасної смерті, про які говоритимемо у четвер.

П’ятниця, 25 травня -- Профілактика онкологічних захворювань шкіри

Рак шкіри є одним із найбільш поширених онкологічних захворювань, і водночас йому порівняно легко запобігти. Достатньо виконувати кілька рекомендацій, про які поговоримо з експертами та лікарями.

 

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь