Пошук

Увага! Важлива інформація!

Дата: 12.05.2023 12:51
Кількість переглядів: 155

Повідомлення про оприлюднення проєкту державного планування

«Детального плану території

 земельної ділянки орієнтовною площею 1,5000га, розташованої за межами населених пунктів на території Хорошівської селищної ради Житомирського району Житомирської області для розміщення підприємства, що пов'язане з користуванням надрами»

та Звіту про стратегічну екологічну оцінку

1. Повна назва документа державного планування:

«Детальний план території земельної ділянки орієнтовною площею 1,5000га, розташованої за межами населених пунктів на території Хорошівської селищної ради Житомирського району Житомирської області для розміщення підприємства, що пов'язане з користуванням надрами».

Детальний план території є документацією місцевого рівня. Детальний план території розроблено відповідно до рішення сесії Хорошівської селищної ради Житомирського району Житомирської області від 15.11.2022 р. № 1021.

Проєктована земельна ділянка входить до складу земель площею 8,22 га, що надані ТОВ «ТД Комета» у рамках спеціального дозволу Державної служби геології та надр України на користування надрами від 03.12.2018 р № 6300 Центрально-Круківської ділянки Маславського 1 родовища з метою видобування гранітів.

Ділянка межує: з північної сторони – землі загального користування (автодорога Курганці-Крук через Суховолю); з західної сторони – землі запасу (комунальна власність), з південної сторони – землі запасу (комунальна власність) та землі промисловості (державна власність), зі східної сторони – землі промисловості (державна власність). Територія проєктування знаходиться за межами населених пунктів між селами Суховоля та Крук.

Основними цілями ДПТ є визначення параметрів проєктної земельної ділянки в рамках цільового призначення 11.01. «Для розміщення та  експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель  та  споруд підприємств, що пов’язані з користуванням надрами»; уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації, визначення планувальних обмежень використання території.

При розробленні детального плану території враховано вимоги містобудівної документації вищого рівня:

- ДБН Б.1.1-14:2021 «Склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні»;

- ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій»;

- ДСП 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів»;

- ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій»;

- ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів»;

- ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги»;

- ДБН В.1.1.7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»;

- ДСТУ-Н Б В.1.1-27:2010 «Будівельна кліматологія»;

- ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди»;

- ДБН В.2.5-75:2013 «Каналізація. Зовнішні мережі та споруди».

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Хорошівська селищна рада.

    3. Передбачувана процедура громадського обговорення:

Громадське обговорення Детального плану території та Звіту про стратегічну екологічну оцінку триватиме не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення на сайті Хорошівської селищної ради та в друкованих засобах масової інформації.

Громадське обговорення починається з 12.05.2023 року і триватиме до 10.06.2023 року.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді: 04344587@mail.gov.ua.) зауваження і пропозиції. Зауваження і пропозиції  приймаються у строк з 12.05.2023 року до 10.06.2023 року. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

Громадські слухання відбудуться 12.06.2023 р. о 14:00 у приміщенні Хорошівської селищної ради за адресою: смт. Хорошів,  вул. Героїв України, 6. 

Ознайомитися з Детальним планом території та Звітом про стратегічну екологічну оцінку можна на сайті Хорошівської селищної ради (за цим посиланням) або за адресою: смт. Хорошів, вул. Героїв України, 6, відділ «Центр надання адміністративних послуг Хорошівської селищної ради» (Гомонюк Інна Анатоліївна).

         Адреса для подання зауважень та пропозицій у письмовій формі:              смт. Хорошів, вул. Героїв України, 6, відділ «Центр надання адміністративних послуг Хорошівської селищної ради» (Гомонюк Інна Анатоліївна).

Екологічна інформація, у тому числі пов’язана зі здоров’ям населення, що стосується проєкту детального плану території знаходиться в Департаменті охорони здоров’я та Управлінні екології та природних ресурсів Житомирської обласної військової адміністрації та оприлюднена на офіційному сайті Хорошівської  селищної ради https://horoshihv-rada.gov.ua/.

         4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Проведення транскордонних консультацій не потребує.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь