День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 09:36
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом і переміг його, та всіх жертв Другої світової війни: остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. 

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Тому ми добре знаємо ціну війни.

Другий рік поспіль Україна відзначає це свято в умовах повномасштабного російського вторгнення на територію країни. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

Нехай цей День пам'яті стане важливим символом нашої єдності та співчуття з тими, хто став жертвою війни та насильства. Нехай ми завжди пам'ятаємо про те, що лише разом ми можемо зберегти мир та свободу. Тримаймося українці, адже ворог не спить і щодня атакує нашу Батьківщину. Віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над росією.

Слава Україні! Слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь