Добірка з 10 причин для спортивного дозвілля дітлахів

Дата: 28.04.2023 09:16
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

Добірка з 10 причин для спортивного дозвілля дітлахів.

  • Спорт покращує імунітет дитини.

Помірне навантаження, також фізичні вправи для організму дитини є корисними. Помірні заняття спортом покращують обмін речовин, а також підвищують імунітет. Вони активізують організм дитини, через що імунітет посилює свою дію, чим і покращує захист здоров’я дитини і зменшує можливість різних захворювань. Крім цього, спорт є дієвим засобом боротьби із застудою, грипом і іншими сезонними захворюваннями, пов’язаними з переохолодженням і ослабленням захисту організму.

  • Спорт підтримує і вдосконалює упорно-рухову систему і вестибулярний апарат дитини.

Діти носять важкі ранці і весь час проводять за партами, або комп’ютерами через що можуть виникнути проблеми з упорно-руховою системою. Певні вправи у спорті існують для зміцнення і покращення хребта, попереку, також спорт покращує координацію рухів.

  • Спорт є корисним для зору дитини.

Активний спосіб життя на 70% знижує ризик розвитку дистрофії сітківки. Дистрофія сітківки – невиліковна хвороба, яка перешкоджає нормальному читанню, водінню машини і не дає можливості розрізняти маленькі деталі предметів.

  • Спорт підтримує і стимулює роботу серця.

Фізична активність прискорює серцевий і дихальний ритм, що зберігає здорове серце.

  • Спорт є корисним для здорового і міцного сну в дітей.

Виконання ряду вправ є запорукою здорового сну в дитини. Дитина використовує більше вільної енергії ніж дорослий, в якого вся енергія є цілеспрямована на певну роботу. Спорт допомагає використати цю вільну енергію на фізичний розвиток дитини, і у висновку ми отримаємо спокійний і міцний сон.

  • Спорт зробить ваших дітей більш організованими і дисциплінованими.

Як ми знаємо діти є непосидючими, причиною цього є зацікавлення до всього, що відбувається навколо, вони тільки починають своє життя, формують свій світогляд, вони бажають дізнаватись нової інформації. Спорт дає навики організування себе в таких неприємних ситуаціях (прикладом є групування при падіннях, прийоми самозахисту). Також спорт вчить поваги і толерантності як до суперника, так і до інших людей з оточення.

  • Спорт допомагає дитині набратись впевненості, вольових якостей, навчитися дисципліні та взаємодії з однолітками.
  • Спорт покращує емоційний стан дитини.

Спортивні заняття впливають на успішність дитини в навчанні. Було проведено ряд експериментів, на основі яких було доведено, що при хорошому фізичному розвитку дитина засвоює матеріал краще однолітків. Все тому, що на тренуваннях відбувається насичення організму киснем, а це, в свою чергу, активізує роботу мозку. Також регулярні заняття спортом покращують емоційний стан дитини, а це призводить до підвищення загального самопочуття.

  • Спорт робить дітей впевненішими в собі. Щоденна перемога самих над собою. Перемога над: лінню, слабостями, своїми відмовками. Діти навчаться досягати свої перші маленькі цілі, що послужить для них практикою в досягненні майбутніх, дорослих цілей.
  • Займаючись спортом ваша дитина може стати прикладом для інших дітей.

Починаючи займатись спортом дитина розширює кругозір, самовдосконалюється, формує корисні риси характеру, що в майбутньому дозволять їй здобувати певні висоти. А зараз вона подає гарний приклад іншим дітям, завойовуючи в них повагу і тим самим вона самостверджується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь