Пошук

На Житомирщині затверджено план готовності та відповіді на можливий спалах кору

Дата: 17.04.2023 14:38
Кількість переглядів: 140

Нещодавно на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС, за участі керівництва та структурних підрозділів ОВА, представників сфери охорони здоров’я, було прийнято обласний План дій щодо готовності та реагування у разі спалаху кору на Житомирщині.

Згідно з планом, у разі виникнення спалаху, будуть вжиті необхідні заходи для запобігання поширенню хвороби та забезпечення ефективної медичної допомоги хворим. Насамперед, це організація карантину на малій території, де виявлено хворих на кору та проведення вакцинації населення. Швидке виявлення випадків допоможе запобігти виникненню нових інфекційних вогнищ. Також будуть забезпечені достатні запаси медичних засобів і препаратів для лікування хворих.

Затверджений план готовності є важливим кроком в забезпеченні безпеки жителів громад області та допоможе уникнути серйозних наслідків в разі можливого спалаху кору. Своєю чергою, під час засідання обговорено всі можливі сценарії в разі ймовірного поширення хвороби, включаючи взаємодію з медичними закладами та органами влади.

Разом з тим, члени комісії закликають мешканців області бути уважними та дотримуватись правил профілактики захворювань, а також своєчасно проходити вакцинацію.

Довідково. Загалом від початку року в Житомирській області провакциновано 3360 дітей віком від 1 до 6 років. На даний час, в медичних закладах області в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь