У Хорошівській громаді батькам полеглих Героїв вручили посмертні нагороди

Дата: 24.03.2023 13:51
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Сьогодні, 24 березня, Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук та начальник 2 відділу Житомирського районного Центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Сергій Штурнак вручили рідним загиблих захисників – Войтюка Дмитра та Корзуна Володимира державні нагороди.

Відзнаки отримали батьки Дмитра: Лілія і Роман Войтюки та мама Володимира - Тетяна Корзун.

Військовослужбовець 26-ї окремої артилерійської бригади Дмитро Войтюк загинув 20 квітня 2022 року в бою з окупантами біля міста Привілля Луганської області. Воїну було 23 роки.
Дмитро народився у селі Будо-Рижани Хорошівської територіальної громади. Закінчив Рижанську загальноосвітню школу. Одразу після випуску пішов працювати на гірничо-збагачувальний комбінат у селищі Іршанськ.
Під час повномасштабного російського вторгнення захищав Україну в складі 26-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича ЗСУ. Обіймав посаду водія-електрика радіолокаційної розвідки дивізіону артилерійської розвідки військової частини.
«По життю був веселунчиком, люблячим братиком і сином. Був правою рукою для батьків. Нашою опорою в сім'ї. Для товаришів він залишиться веселим, добрим і вірним солдатом. Мріяв створити свою родину, але, на жаль, не встиг. Нам дуже його не вистачає», – розповіла рідна сестра загиблого Діана.
Відповідно до Указу Президента України від 30 червня 2022 року № 460
«Про відзначення державними нагородами України» солдат Войтюк Дмитро Романович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Поховали захисника у селі Закомірня Хорошівської територіальної громади.
У Дмитра залишилися батьки, сестри, брати і племінник (джерело: Платформа пам’яті Меморіал).

Молодший сержант 92-ї окремої механізованої бригади Корзун Володимир загинув 15 липня 2022 року в Чугуївському районі Харківської області під час виконання бойового завдання.

Навчався Корзун Володимир у Національній академії внутрішніх справ. У 2018 році був призваний до лав Збройних сил України, а в 2019-му – вступив на контрактну службу. Виконував бойові завдання в Попасні та Очеретянці.

«Він всього себе віддавав роботі. Поспішав жити. І казав, що краще я це все зроблю, ніж це дістанеться нашим дітям», – такими словами характеризує загиблого бійця його кохана дівчина Аліна. Окрім неї, у загиблого захисника залишилися батьки та рідний брат, який теж є військовиком ЗСУ (джерело: Хорошів Онлайн).

Відповідно до Указу Президента України від 20 червня 2022 року № 429 «Про відзначення державними нагородами України» молодшого сержанта Корзуна Володимира Григоровича нагороджено медаллю «За військову службу Україні» (посмертно).

Ці нагороди не повернуть до життя синів згорьованих батьків, та нехай вони будуть ще однією згадкою про великий подвиг Героїв, про їхню неймовірну відвагу, про велику любов до Батьківщини.

Нехай світла пам’ять про Дмитра Войтюка та Володимира Корзуна ніколи не згасне в наших серцях, а їхні імена назавжди закарбовані в історії Хорошівської громади, в історії України.

Вічна слава Героям та вічне дякуємо!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь