Пошук

Увага! Важливе повідомлення!

Дата: 20.03.2023 14:02
Кількість переглядів: 158

ПОВІДОМЛЕННЯ

Про виконання вимог "Правил охорони електричних мереж"

На території Хорошівської громади розташована державна повітряна лінія електропередачі, далі-ЛЕП, 750 кВ РАЕС-КИЇВСЬКА, що є власністю НЕК «Укренерго».

Згідно вимог "Правил охорони електричних мереж", затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 1997 року, далі - "Правила", для забезпечення збереження державної власності, створення нормальних умов експлуатації повітряної ЛЕП, запобіганню аваріям та недопущення нещасних випадків з людьми, встановлено охоронну зону вздовж ПЛ, що є земельною ділянкою і повітряним простором, обмеженими вертикальними уявними площинами, що розташовані з обох боків лінії від крайніх проводів за невідхиленого їхнього положення у вигляді земельної ділянки, межа якої знаходиться на відстані 40 метрів

від крайніх проводів повітряної ЛЕП.

 

Загальні вимоги до власників землі, постійних або тимчасових користувачів землі в межах охоронної зони повітряної ЛЕП.

 

  1. У межах охоронної зони повітряної ЛЕП земля у її власника (або користувача) не вилучається, а використовується з обмеженнями, передбаченими "Правилами".
  2. 3емля під опорами повітряної ЛЕП не є власністю власника землі (або користувача). Земля під опорами повітряної ЛЕП знаходиться у власності НЕК «Укренерго».
  3. Власник землі (або користувач) зобов'язаний забезпечити безперешкодний доступ у встановленому "Правилами" порядку до повітряної ЛЕП для її ремонту та технічного обслуговування.
  4. Власник землі (або користувач) зобов'язаний негайно повідомляти диспетчера Житомирського ГОУ (тел: (073) 411-05-56) про виявлені: обірвані проводи, пошкоджені опори, про небезпеку їх падіння, про пошкодження інших елементів повітряної ЛЕП.
  5. Під час виконання сільськогосподарських робіт в охоронній зоні повітряної ЛЕП із застосуванням машин і механізмів, забороняється обробіток ґрунту в межах обвалування навколо фундаментів і відтяжок опор.
  6. Контроль за виконанням "Правил" здійснює Коростенська лінійна дільниця відділу експлуатації ліній електропередачі Вінницького регіонального центру обслуговування мережі.
  7. Відповідальність власника землі (або користувача) за порушення "Правил", склад правопорушень і злочинів та порядок притягнення осіб, що їх вчинили, до адміністративної та кримінальної відповідальності визначається згідно з діючим законодавством.

 

У межах охоронної зони повітряної ЛЕП заборонено:

 

  1. Підніматися на конструкції опор.
  2. Демонтувати елементи конструкцій опор.
  3. Робити накиди на струмопровідні частини повітряних ЛЕП і наближати до них сторонні предмети.
  4. Складати солому, сіно, дрова, порубочні залишки, добрива, корми, торф, інші матеріали.
  5. Влаштовувати будь-які звалища.
  6. Розташовувати автозаправні станції та інші сховища паливно-мастильних матеріалів.
  7. Спалювати стерню, очерет, суху траву, копиці соломи, сіна, порубочні залишки, розводити багаття.
  8. Саджати і вирізати дерева та інші багаторічні насадження.
  9. Будувати житлові, громадські та дачні будинки.
  10. Влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов'язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт.
  11. Запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряні змії.
  12. 3дійснювати зупинки усіх видів транспорту, виконувати їх ремонт та заправку.
  13. Виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі масою понад 5 тонн, зливати їдкі речовини та паливно-мастильні матеріали.
  14. 3дійснювати усі види гірничих, вантажно - розвантажувальних, землечерпальних, підривних, меліоративних, днопоглиблювальних робіт, розташування польових станів, загонів для худоби, водопоїв, влаштування дротяного загородження, шпалер для виноградників і садів, а також поливання сільськогосподарських культур.
  15. 3дійснювати проїзд машин і механізмів із загальною висотою з вантажем або без нього від поверхні дороги понад 4,5 м.
  16. Виконувати земляні роботи на глибині понад 0,3 метра, а на орних землях - на глибину понад 0,45 метра.

 

Підприємства, установи, організації та громадяни, яким надано у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, де знаходиться ЛЕП, зобов'язані вжити, згідно вимог "Правил", вказані вище заходи для збереження державної власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь