Пошук

Керівник Хорошівської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Олександр Нечипоренко пройшов навчання

Дата: 11.03.2023 10:39
Кількість переглядів: 143

За інформацією Суспільне Житомир, для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги Житомирщини восьмого березня провели тренінг, на якому навчали працювати з людьми, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства. Про це Суспільному розповіла керівниця крос-секторального проєкту "Ін Тач Юкрейн Фундейшн" Маргарита Сіранчук.

За її словами, навчання та підтримка мобільних бригад – це один із напрямків роботи "Ін Тач Юкрейн Фундейшн" за підтримки UNICEF.

"Сьогодні ми зібрали мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які працюють з домашнім насильством та гендерно зумовленим насильством. Це надзвичайно важливо, оскільки потрібно починати роботу зі взаємодії. У нас зібралися 19 громад, які здійснюють ту чи іншу роботу і реагують", – каже Маргарита Сіранчук.

Житомир, 8 березня 2023 року. Фото: Тетяна Дукач для Суспільне Житомир

Загалом на Житомирщині функціонують 33 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. Фахівці бригад консультують постраждалих від домашнього насильства з правових, медичних, психологічних та інших питань.

"Ці мобільні команди створені кілька років тому відповідно до постанови Кабінету Міністрів України і вони працюють в Житомирській області, – каже координаторка напрямку "Захист дітей" проєкту "Ін Тач Юкрейн Фундейшн" Тетяна Піка. – Ми просто хочемо в рамках проєкту підсилити ці мобільні команди роздатковими матеріалами, аптечками, різними необхідними речами для полегшення і покращення роботи цих команд".

Тетяна Піка. Житомир, 8 березня 2023 року. Фото: Тетяна Дукач для Суспільне Житомир

 

Житомир, 8 березня 2023 року. Фото: Тетяна Дукач для Суспільне Житомир

Керівник Хорошівської мобільної бригади Олександр Нечипоренко каже, що бригади співпрацюють зі старостами, які можуть повідомити про випадки насильства, адже жінки не завжди звертаються за допомогою.

"Наприклад, родичі однієї старенької жінки повідомили про те, що її син знущається над нею, б'є її, забирає гроші і таке інше. Ми виїжджаємо і спілкуємося з жінкою. Намагаємося переконати її в тому, що потрібно поїхати та перечекати цю ситуацію, залучаємо психолога, котрий працює безпосередньо з нею і намагається виявити її стан. Якщо ми бачимо, що у неї є проблеми зі здоров'ям, то ми відправляємо її до лікарів, завозимо, у нас є така можливість", – розповів Олександр Нечипоренко.

Олександр Нечипоренко. Житомир, 8 березня 2023 року. Фото: Тетяна Дукач для Суспільне Житомир

Учасники навчань отримали матеріали для роботи мобільних бригад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь