Усі лікарі-ФОП та медзаклади Житомирщини повинні зареєструватися в ЕСОЗ до 31 березня 2023 року

Дата: 22.02.2023 16:35
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Медичні заклади, а також фізичні особи-підприємці, які мають ліцензію на медичну практику, повинні до 31 березня 2023 року зареєструватися та почати працювати в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів від 16 лютого 2022 р. № 126 “Деякі питання провадження господарської діяльності з медичної практики”.

Зареєструватися в ЕСОЗ повинні всі медзаклади та лікарі-ФОП, незалежно від рівня меддопомоги, форми власності чи спеціалізації закладу. Для реєстрації в ЕСОЗ не потрібно укладати договір із НСЗУ, а також отримувати нову ліцензію чи вносити зміни до чинної.

Отже, зареєструватися в ЕСОЗ і вносити дані в систему можуть і повинні всі заклади, які мають ліцензію на лікарську практику. Незалежно від наявності у них договору з НСЗУ на певні пакети медичних послуг.

Для реєстрації та подальшої роботи закладу в електронній системі охорони здоровʼя необхідно:

  • обрати медичну інформаційну систему, яка підключена до ЕСОЗ. Перелік підключених МІС до ЕСОЗ за посиланням;
  • зареєструвати керівника, заклад та його підрозділи в електронній системі охорони здоровʼя;
  • забезпечити уповноважених працівників закладу кваліфікованим електронним підписом;
  • зареєструвати всіх інших працівників, які будуть вносити дані до ЕСОЗ.

Реєстрація приватних медичних закладів в ЕСОЗ має на меті формування єдиного цифрового простору медичних даних українців. Це дозволить пацієнтам мати повноцінний доступ до своєї медичної історії, а лікарям – працювати з сучасними міжнародними класифікаторами та довідниками, використовувати електронні інструменти та надавати пацієнтам якісні та зручні цифрові сервіси: електронні рецепти та направлення, медичні висновки про народження та е-лікарняні тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь