Як безпечно користуватися газовими приладами для приготування їжі

Дата: 16.02.2023 11:55
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

В умовах постійних відключень світла ми нерідко готуємо їжу за допомогою туристичних пальників, портативних плиток та інших газових приладів. Однак кількість нещасних випадків доводить, що ними варто користуватися вкрай обережно.

Правила безпеки нагадали в нашому відео 

🔹 Великі газові балони можна використовувати лише у приватному секторі, розміщувати їх в багатоповерхівках та високих будинках заборонено.
🔹 Купуйте лише сертифіковану продукцію в авторизованих магазинах та дотримуйтесь інструкції виробника.
🔹 Не розміщуйте біля газових приладів папір, тканину та інші легкозаймисті речовини.
🔹 Не допускайте потрапляння на пальники чи балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.
🔹 Не залишайте пальники та плитки без нагляду.
🔹 Забезпечте вентиляцію у приміщенні, де використовуєте газові прилади.
🔹 Якщо відчуваєте запах газу або чуєте тихий свист, перекрийте вентилі та провітріть кімнату.
🔹 Ремонтуйте та обслуговуйте прилади лише у спеціалізованих організаціях.
🔹 Памʼятайте загальне правило: спершу запалити сірник, потім вмикати газ.
🔹 Вчіть дітей правильному поводженню з плитою та показуйте приклад такої поведінки.

Пильнуйтеся та пильнуйте інших!

Більше інформації 👉 на сайті ДСНС України та за хештегом

#безпекацивільних #безпекавільних.


ℹ️ Відео створене в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується ГО Internews Ukraine спільно з ДСНС України за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь