У Хорошівській громаді вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2023 15:49
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Сьогодні в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, встановлений згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.

Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав - вони виконували «інтернаціональний» обов’язок в Угорщині, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку, на Кубі та в інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ взяли участь у 27 міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети.

Від самого початку війни на сході України тисячі ветеранів, насамперед «афганців», виступили на захист рідної землі. Нині вони боронять від російського агресора цілісність і незалежність України у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових підрозділах.

У Хорошеві біля пам'ятного знака воїнам-інтернаціоналістам зібралися ветерани тієї війни, очільник громади Володимир Столярчук, секретар селищної ради Лариса Головач, секретар виконавчого комітету Ірина Ткаченко, представники старостинських округів, структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, активні жителі громади.

Урочистий захід підготували працівники Хорошівського будинку культури.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто поліг на полях бою захищаючи рідну країну від ворожої навали.

Затим присутні поклали квіти до пам'ятного знака.

Слава усім Героям!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь