Вакцинуйся: захисти себе від захворювання на COVID-19

Дата: 09.02.2023 16:05
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

В Україні зафіксовано перший випадок зараження новим підвидом штаму «Omicron» ХВВ.1.5, або «Кракен». Випадок був зафіксований у Сумській області у особи, яка не пройшла курс вакцинації проти COVID-19.

Omicron ХВВ.1.5 швидше передається і таким чином сприятиме збільшенню випадків у всьому світі та в Україні відповідно. Вказаний штам найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини та здатний викликати серйозні захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.

Не зважаючи на те, що епідемічна ситуація з  COVID-19 на Житомирщині, як і в цілому по Україні, знаходиться на низькому рівні та залишається контрольованою, ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проводиться постійний моніторинг за станом захворюваності.

Із початку 2023 року відмічаються щотижневі коливання показників, при цьому реєструються поодинокі випадки, захворюваність носить спорадичний характер. Більшість випадків захворювання зареєстровано в м. Житомир (показник 20,9 на 100 тисяч населення) та Радомишльській, Любарській, Звягельській громадах.

Нагадуємо, що вакцинація від COVID-19 залишається пріоритетом в подоланні пандемії. Беручи до уваги важливість забезпечення безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури в умовах війни, звертаємося до керівників установ та установ взяти під особистий контроль рівень щеплень від COVID-19 серед працівників. Курс щеплень має включати першу, другу, додаткову (для людей з тяжкими хронічними захворюваннями, ослабленою імунною системою), бустерну та другу бустерну дози.

На даний час досить просто отримати щеплення – навіть не обов’язково мати декларації з сімейним лікарем. Необхідно звернутися до найближчого медичного закладу або Центру вакцинації. Щеплення проти COVID-19 доступне для усього дорослого населення та дітей від 5 років.

Перед вакцинацією не треба проходити обстежень, приймати специфічні ліки або дотримуватися дієти, вакцина безкоштовна та ефективна.

Захистіть себе та своїх близьких!

Житомирський обласний Центр контролю та профілактики хвороб


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь