Пошук

Зміни до програм грантової підтримки (мікрогранти на власну справу, гранти на розвиток садів та теплиць)

Дата: 09.02.2023 11:19
Кількість переглядів: 148

 

 

Внесено зміни до програм грантової підтримки (мікрогранти на власну справу, гранти на розвиток садів та теплиць), які передбачають:

  • визначення коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування у разі безробіття першочерговим джерелом фінансування надання мікрогрантів, що забезпечить стабільність фінансування програми;

  • виплату грантів одержувачам, рішення щодо яких прийнято у 2022 році, із загального фонду держбюджету 2023 року або за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття;

  • надання можливості одержувачам грантів на сади чи теплиці, рішення щодо яких прийнято у 2022 році, обрати спосіб отримання гранту (у повному обсязі одним платежем чи частинами).

Мікрогранти також надаватимуться для покриття витрат на придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів).

Гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства надаватимуться у розмірі не більше 70% вартості проекту висадки насаджень, але не більше 10 млн гривень відповідно до суми на один гектар та за умови фінансування коштами одержувача (власні та/або кредитні) різниці між вартістю всього проекту висадки насаджень та обсягом гранту.

Гранти надаються виключно для висадки не більше 25 гектарів насаджень із встановленням системи зрошення та водозабору.

Закладка насаджень має бути здійснена посадковим матеріалом сортів рослин, відомості про які занесені до Реєстру сортів рослин України або Реєстру патентів.

Термін реалізації проекту висаджування насаджень збільшено з 12 до 18 місяців від часу отримання бюджетних коштів.

До заяви для отримання гранту обов'язково додаються одним файлом у форматі РОТ скан копія:

  • проекту висадки насаджень, яка підписана розробником;

  • проекту зрошення (у разі відсутності відповідного розділу з розрахунками у проекті висадки насаджень) із зазначенням джерела водозабору.

Заяви, подані без підписаного розробником проекту висадки насаджень, а також із перевищенням заявленої суми компенсації на гектар насаджень не розглядаються.

За підсумками реалізації проекту висадки насаджень, одержувач також зобов'язується забезпечити новий сад, ягідник або виноградник системою зрошення з водозабором.        . .

Гранти на будівництво 1000 модульних теплиць надаються у розмірі не більше 70 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці, але не більше 7 млн гривень, та за умови фінансування коштами одержувача (власні та/або кредитні) різниці між вартістю проекту будівництва модульної теплиці та обсягу гранту.

Просимо поширити інформацію до зацікавлених сторін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь