Docudays: переглянули та обговорили документальний фільм "Зламані гілки"

Дата: 06.02.2023 13:04
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

5 лютого, в малому залі ХОРОШІВСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ спільно з Віталій Райковський, редакторкою газета "Прапор", модераторкою клубу #docuдіє_2_0 Галина Мінялук, експерткою, дослідницею Ґолокосту на Хорошівщині, заступницею директорки Хорошівський ліцей #1 Валентиною Шевчук та відділом охорони здоров'я, молоді та спорту Хорошівська об'єднана територіальна громада відбувся перегляд та обговорення одного з кращих документальних фільмів про Голокост у часи Другої світової війни "Зламані гілки" режисерки Аяли Шарот, знятий у 2014 році в рамках проєкту "Мережа DOCU/CLUB - за реформи" [ Кіноклуби Docydays UA].

Розпочала зустріч Галина Мінялук із ознайомлення про мандрівний кінотеатр Docudays, фільми, які можна буле переглядати.

Затим, Валентина Шевчук розповіла про визначення Ґолокосту, у які роки відбулася найстрашніша трегедія минулого та які народи постраждали найбільше.

Переглянули документальний фільм "Зламані гілки". По завершенню стрічки обговорили побачене, кожен висловив свої думки і відчуття від побаченого.

Валентина Шевчук представила літературу, яка сповна розкриває тему Ґолокосту.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув у роки Другої Світової та російсько-української війни.

Валентина Онофріюк, директорка народного музею історії району розповіла де відбувалися розстріли єврейського населення у селищі, хто з місцевих жителів співпрацював з нацистами й видавав євреїв тощо.

Усі спікерки дискусійної панелі проводили паралелі між подіями, які відбулися понад 80 років тому в роки Другої Світової війни та сучасною російсько-українською війною. Як потерпають від знущань й геноциду українці нині, перебуваючи в окупації.

Глядачі подякували організаторам за змістовний просвітницький захід й висловили сподівання про подальші зустрічі.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити та проводити різні заходи. Допомагаймо нашим захисникам і захисницям кожен на своєму фронті. Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь