Пошук

Переглядали та обговорювали документальний фільм про війну

Дата: 25.01.2023 21:58
Кількість переглядів: 257

У суботу, 21 січня, в малому залі Хорошівського будинку культури влаштували перегляд та обговорення документального фільму "Аліса в країні війни" режисерок  Аліси Коваленко, Любов Дуракової. Організували захід: відділ охорони здоров’я, молоді та спорту Хорошівської селищної ради,  Житомирський молоіджний простір "kreativ_space", Хорошівський будинок культури, Молодіжна рада Хорошівської громади. 

У фільмі піднімалася тема прав людини, а також громадянин/-ка і держава.  Коли на Майдані починалася революція, головній героїні, режисерці фільму Алісі було 26 років. Як і багато інших режисерів, вона почала знімати важливі події, що відбувалися в її країні. Але дуже скоро відстань між камерою і реальністю починає скорочуватися, життя і смерть стають важливішими за просто зйомки фільму, і впродовж наступних двох років Аліса опиняється в найгарячіших точках заворушень: від Майдану Незалежності в Києві, через блок-пости Слов’янська, до руїн Донецького аеропорту. Це  також історія подорожі та особистий щоденник української дівчини-документалістки, яка стикається з проблемою вибору, так само, як і більшість громадян її країни, коли історичні події раптово вриваються в особисте життя.

Опісля перегляду розпочалася дискусія, до якої активно долучилися присутні у залі глядачі. Більшість глядачів визнали, що фільм зачіпає за живе та надзвичайно вплинув на їхню свідомість.

Дискусію модерувала представниця  "kreativ_space" Анасасія Нетребицька.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь