16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства

Дата: 01.12.2022 08:52
Кількість переглядів: 192

           Фото без опису

Першого грудня за ініціативи мобільної  бригади  соціально-психологічної допомоги Хорошів у Грушківській гімназії  проведено  акцію «16 днів  активізму проти гендерно зумовленого насильства” під гаслом «Чуйність переможе насильство!

Спікерами   заходу  стали: мобільна  бригади  соціально-психологічної допомоги Хорошів Тетяна Костриця,  Олена Якубенко, Віталій Райковський; муніципальна консультантка з питань розбудови системи попередження та протидії гендерно-зумовленому   насильству у Хорошівській громаді Валентина Онофріюк; спеціалісти служби у справах  дітей Віта  Дідківська та Оксана Гасіца; спеціаліст управління соціального захисту населення Тетяна   Ковальчук; спеціаліст відділу охорони здоров’я, молоді і спорту   Ірина Сівінська; дільничні офіцери поліції Ганна  Сірик та  Сергій  Литвинчук.             

Чим більше ми робимо тему гендерно зумовленого насильства видимою, тим більше людей вмітиме розпізнавати та протидіяти йому, тим менше українське суспільство його толеруватиме. Наша спільна мета — досягти нульової толерантності до гендерно зумовленого насильства.  Разом наша відданість справі та рішучість переможе насильство”, – говорить Хайме Надаль, голова представництва UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Хорошівська Громада є учасником проєкту UNFPA “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” з 2021 року. У межах проєкту у  нас розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства. Якщо ви також потребуєте такої підтримки чи допомоги — зверніться за нею.

       Як це зробити?

   За номером мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Хорошів

050-532-95-19

 

Учні, вчителі та батьки закладу освіти ознайомилися,  що таке гендерно зумовлене насильство та які існують форми і прояви такого насильства, хто може постраждати від ГЗН,  які види насильства розрізняють,  що робити якщо хтось  зіткнувся з ГЗН.

У фойє працювали локації які допомогли закріпили  отриманні  знання: «Інсталяція  - НІ»;  «Доріжка проти насильства» ; «Прояви насильства» ; «Ці долоньки нікого не вдарять»;  «Викинемо насильство» ; «Поліція на  варті  безпеки»; «Співоча НІ» ; «Молодь протидіє насильству» . У класі для батьків проведено  заняття з елементами тренінгу  «Домашнє насильство -  це приватна справа чи суспільна?».

Нові знання, шквал позитивних емоцій, чудовий  настрій стали  союзниками нашого заходу.

Дякуємо за запрошення та співпрацю директору  Грушківської гімназії Людмилі Малярчук та заступнику Вікторії Грибовській-Поліщук.

Акцію до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства організовує UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь