Хорошівську громаду з робочим візитом відвідали очільники області та Житомирського району

Дата: 02.12.2022 16:50
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

1 грудня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Хорошівську територіальну громаду. 

Супроводжували голову ОВА: Віктор Градівський - заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації; Олександр Хомич - начальник Житомирської районної військової адміністрації; Олена Грищук - директор департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації та Володимир Столярчук - Хорошівський селищний голова.

Із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю почесні гості відвідали Хорошівський психоневрологічний інтернат, директор Микола Безпалюк.

Він є один із найкращих у області. Цей чудовий заклад став затишною оселею для багатьох громадян, які потребують особливої уваги і турботи. Про це свідчать усміхнені обличчя його мешканців, які живуть тут людяно, як у великій сім’ї.

Від початку війни, підопічні та працівники закладу допомагають військовим на передовій. Також Хорошівський інтернат брав активну участь у допомозі іншим соціальним закладам по всій Україні. Адже багато з них були змушені евакуюватись якомога далі від бойових дій. І саме тут підопічні соцзакладів з інших областей знаходили безпечний притулок та дружнє тепло. Загалом заклад прихистив понад 50 підопічних з Київщини та Донеччини.

 Нещодавно Житомирська ОВА придбала великий та потужний твердопаливний котел, який на 100% забезпечує потреби всіх корпусів. Це відчувається не лише у житлових кімнатах, а й у реабілітаційних приміщеннях та зоні відпочинку. Також установа має необхідну кількість генераторів, яка дозволить їм бути постійно з електроенергією.

Щира вдячність співробітникам соціального закладу, які дарують свою любов та турботу, тим хто цього особливо потребує. Хочу сьогодні побажати всім миру, щирості та турботи, і, звичайно, дочекатися Перемоги.

В рамках Всесвітньої акції "16 днів проти гендерно зумволеного насильства" спільно відкрили денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

"Завдяки ініціативи першої леді України Олени Зеленської Хорошівська селищна рада отримала державну субвенцію на створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, в сумі 445 тисяч 100 грн.

Ці кошти були спрямовані на капітальний та поточний ремонти, придбання меблів, господарські товари. Денний центр розрахований на 6 ліжко - місць.

Основними завданнями центру є:

- забезпечити безпечне місце тимчасового перебування постраждалих осіб;

- надати їм комплексну допомогу (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, ініформаційну, юридичну та інші послуги.

Відсьогодні, з моменту відкриття центру, постраждалі від домашнього насильства зможуть знайти безпечне місце перебування та отримати комплекс послуг у подоланні насильства", - сказав Володимир Столярчук.

Оглянули також "Пункт незламності" розташований у приміщенні Хорошівського будинку культури. На території Хорошівської громади облаштовано й повністю укомплектовано усім необхідним 7 пунктів незламності. Вони готові приймати громадян у випадку виникнення критичних ситуацій. У цьому могли переконатися гості на прикладі "Пункту незламності" у Будинку культури.

 Разом до Перемоги!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь