У Хорошеві відбулася акція «Чуйність перемагає насильство»

Дата: 25.11.2022 16:22
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

Близько 350 осіб мешканців Хорошева доєдналися до акції проти гендерно зумовленого насильства.

Від 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначають «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Акція покликана привернути увагу до цієї теми та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства.

Хорошів теж долучилися до акції, організованої #UNFPА https://ukraine.unfpa.org/uk, Фондом ООН у галузі народонаселення по всій Україні. Координували й організовували локації акції муніципальна консультантка з питань розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству Валентина Онофріюк, мобільна бригада соціально-психологічної допомоги у складі: Тетяни Костриці, Олени Якубенко, Віталія Райковського, відповідальна особа від місцевої ради Олександр Нечипоренко, управління соціального захисту населення Хорошівської селищної ради (начальник Ольга Кучер), служба у справах дітей Хорошівської селищної ради (начальник Олена Семеній).

Із словом до присутніх звернувся Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук. Він подякував UNFPA за підтримку та важливу роботу фонду. Затим Валентина Онофріюк йому вручила подарунок від ООН.

До акції долучились представники органів влади, зокрема міський голова, який подякував UNFPA за підтримку та важливу роботу фонду.

Акція відбулася під гаслом «Чуйність перемагає насильство». У 60 містах і громадах по всій Україні встановили мозаїку із зображеннями різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєдналися до того, що негативне зображення зникло. Натомість з’являлося гасло: «Чуйність перемагає насильство». Акція відбувалася й на національному рівні.

Окрім мозаїки, презентували інтерактивну онлайн-гру https://16days2022.rozirvykolo.org/ua. Її мета — розповісти про гендерно зумовлене насильство та представити факти про ставлення мешканців 30 громад-учасників проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» до гендерно зумовленого насильства. Фонд ООН у галузі народонаселення проводив це дослідження з грудня 2021 року до лютого 2022 опитавши тисячі українців. Спробувати свої сили у грі можна буде впродовж усього періоду акції. Переможці отримають фірмові подарунки.

Працювали також активності: акція «Ці долоньки нікого не вдарять», яку проводили фахівці служби у справах дітей. Вирізані дитячі долоньки приклеювались до фліпчарту, діти писали на них кому вони готові довіритись та розповісти про проблеми.

Активність «Прояви насильства», яку проводили фахівці управління соціального захисту, для учнів старших класів, під час якої роз‘яснювали про види насильства. Діти могли брати надруковані на аркушах різні прояви насильства та відносити їх до видів).

Долучилась до акції працівники Хорошівського відділення поліція. Вони провели інформаційну кампанію. А ще діти могли одягти поліцейські приладдя та сфотографуватись.

Громада Хорошівської ТГ є учасником проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» з 2021 року. У межах проєкту у Хорошеві розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства. Якщо ти також потребуєш такої підтримки чи допомоги — звернись за нею. Як це зробити, читайте на сайті «Розірви коло».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь