Освітяни Житомирщини знайомилися з роботою освітньої галузі Хорошівської громади

Дата: 27.10.2022 08:34
Кількість переглядів: 174

 

25 жовтня начальники відділів та міських управлінь освіти Житомирської області провели виїзне засідання ради старійшин на базі закладів освіти Хорошівської громади.

На подвір’ї Хорошівського ліцею № 1 делегацію, на чолі з головою Г.Ф Сташенком, зустрічали селищний голова Володимир Столярчук, секретар ради Лариса Головач, начальниця відділу освіти Олена Матвійчук, директоркаОлена Гамська. Гостей віталипатріотичним флешмобом «Ой, у лузі червона калина» ліцеїсти-учасники дитячої театральної студії «Феєрія».У фоєзакладу була представлена виставка поробок та виробів із різних матеріалів, а також картин учнів. Із вітальним словом до присутніх звернувся селищний голова Володимир Столярчук. У своїй промові він окреслив нинішній стан справ не тільки в освітянській галузі, а й загалом у громаді. Розповів про реалізацію проєктів, у яких бере участь наша громада, поділився подальшими планами розвитку.

Представники учнівського самоврядування презентували роботу та надбання ліцею. Адже заклад освіти має висококваліфікований педагогічний колектив, професійну адміністрацію, талановитих учнів.Феєрівці представили присутнім літературно-музичну композицію за твором Тараса Шевченка «І мертвим, і живим, і неродженим землякам моїм». Освітяни ознайомилися з сучасним освітнім простором ліцею – кабінетами нової української школи, медіатекою, спортивною залою, харчоблоком. Учениці факультативу польської мовипривітали гостей та заспівали пісню польською мовою «Подай руку Україні». Побачили також, як ліцеїсти виготовляють окопні свічки для наших захисників. Гості скуштували смаколики в оновленій їдальні, отримали патріотичні  подарунки, виготовлені руками дітей.

Затим учасники засідання відвідали ліцей №2. Оглянули навчальні класи, змогли ознайомитися із досягненнями ліцеїстів. Окрім цьогоочільниця Центру дитячо-юнацької творчості Лариса Дубчак презентувала виставку робіт вихованців різних гуртків, а також ознайомила із роботою ЦДЮТ.

Заступниці директора ліцею запропонували гостям долучитися до благодійної акції й придбати спеціальні захисні браслети, сплетені учнями. Усі виручені кошти направлять на допомогу ЗСУ.

Про освітню роботу ліцею розповів директор закладу Олександр Корнійчук. Особливу цікавість присутніх викликав презентаційний відеоролик про історію школи, навчальну базу, педагогічний колектив та видатних випускників.

Представниця видавництва «Генеза» Наталія Сергеєва представила освітній проєкт «Досвід онлайн». Це нова програма підвищення кваліфікації для вчителів початкових класів за новими стандартами НУШ.

Цікавою й змістовною була екскурсія до Хорошівськогонародного музею історії. Директорка Валентина Онофріюк розповіла про історію заснування селища, основні етапи розвитку, а також про видатних постатей нашого краю.

Не менш цікавим і захопливим було відвідування Рижанського ліцею очолюваного Наталією Сидоренко. Цей заклад освіти є одним із кращих серед сільських. Гостинно й творчо зустрічали учасників виїзного засідання педагоги та ліцеїсти. Родзинками цього закладу є зразковий краєзнавчо-історичний музей села та музей льону. Завідувачка музеїв, вчителька історії Альона Сидоренко розповіла про історію рідного села, історію школи та видатних постатей – вихідців Рижан. По закінченню екскурсії усі залюбки пригостилися пиріжками та узваром, який приготували педагогині ліцею.

Освітяни також мали можливість ознайомитися з досвідом та роботою Хорошівського будинку культури, очолюваного директоркою Зоєю Райковською.

Завершилася виїзна нарада обговоренням питань організації зустрічі із упорядниками навчальних підручників та підвищення кваліфікації працівників освіти тощо.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь